Stravaganza: stad van schepen

 

Voor wie van fantasy met een vleugje realiteit houdt is de stravaganza-reeks ideaal. De reeks is geschreven door Mary Hoffman en er zijn inmiddels vijf boeken uitgebracht. Ze gaan telkens over een jongen of een meisje dat ongelukkig is en per toeval een talisman uit de 16de eeuw ontdekt. Dat is een voorwerp waarmee ze naar die tijd kunnen reizen door te stravageren. Dit doen ze door met het voorwerp in hun handen in slaap te vallen. Elk boek is het een nieuw iemand die naar Talia (een land in de 16de eeuw) reist. Talia is een verzonden land dat heel veel weg heeft van Iatlië. Elk boek gaat over een andere stad, waar problemen zijn en waar dringend hulp nodig is. De stravagante in kwestie helpt met die problemen en wordt zelf ook gelukkiger.
Ik vind het hele leuke boeken, maar omdat ik niet zo heel veel meer weet over de eerste boeken ga ik alleen stad van schepen recenseren, omdat ik het pas heb gelezen.
Wil je meer informatie over de boeken? Ga dan naar www.stravaganza.co.uk

Auteur: Mary Hoffman
Titel: Stravaganza: stad van schepen
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 978 90 475 1586 9

Korte inhoud van uitgeverij:
Isabel Evans heeft net een verrassende ontdekking gedaan: ze is een stravagante, iemand die tussen twee werelden kan reizen. Wanneer ze geconfronteerd wordt met de gevaren in Talia, het middeleeuwse equivalent van het huidige Italië, is de verlegen en stille Isabel gedwongen om de kracht in haarzelf te vinden, een kracht waarvan ze niet wist dat ze die had. Ze komt terecht in een wereld vol piraten, meedogenloze zeegevechten en dodelijke vijanden.

Het is een boek vol intriges en prachtige beschrijvingen, dat zeker de moeite waard is! Daarbovenop komt nog eens dat er veel liefdesverhalen van verschillende personen in verweven zitten. Het is een echte aanrader, zelfs voor de niet-fantasyliefhebbers.

Ik geef het boek 4 sterren! (van de 5)

Advertenties

2 gedachtes over “Stravaganza: stad van schepen

  1. Van die reeks heb ik voor een groepswerk een boek gelezen. Ik vond het een van de leukste groepswerken, over natuurlijk, een leuk boek.

  2. Pingback: Welk boek past bij jou? | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s