Verfilmde boeken!?

Woensdag verscheen de achtste film van de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Dit zette mij aan het denken over boeken die verfilmd worden. Want zijn verfilmingen van boeken nu altijd wel zo goed? Soms lees je dat het boek beter is, maar dat is natuurlijk vooral subjectief.
Volgens mij is het een pak moeilijker om een boek te verfilmen, dan een verhaal dat de regisseur zelf schrijft. Dat komt denk ik omdat je dan je eigen weg kunt gaan en je je niet moet houden aan een boek. Vaak zijn er dan ook bepaalde teleurstellingen als bijvoorbeeld emoties minder aan bod komen in een film. Maar dat is ook logisch, het moet interessant blijven en een film mag niet te lang duren.
Ik denk ook dat  bepaalde boeken heel erg goed zijn om een film van te maken. Neem nu twilight; de films en de boeken waren beiden een daverend succes tot nu toe. Ook chicklit valt binnen die categorie. Veel van zo’n boeken beschouw ik meer als een soap dan als een echt boek. Gossip Girl is daar het perfecte voorbeeld van. Velen weten niet eens dat de tv-serie gebaseerd is op de boeken van Cecily Von Ziegezar. Hoewel ik wel eerlijk moet toegeven dat ik Blair, Nate en Serena liever op tv zie dan in de boeken.
Nog iets anders zijn films of tv-series waar een boek over wordt geschreven. Dat is vaak echt niet goed. Er zijn verschillende (kinder-)series zoals het huis anubis, spring en flight 29 down waar achteraf boeken van zijn verschenen. Het lijkt er meer op dat het scenario door een goedkope schrijver is omgevormd naar een boek dan dat het een goede roman is waar veel tijd aan is besteed.
Het belangrijkste is toch gewoon dat je plezier hebt, niet. Dus als jij geniet van het huis anubis boek of liever de film van de da vinci code kijkt dan het boek te lezen, wel dan is dat prima. Films en boeken zijn nu eenmaal bedoelt om je te ontspannen!

(door Katrien)

Een gedachte over “Verfilmde boeken!?

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s