De 10 beste plaatsen om een boek te lezen

Het is niet altijd gemakkelijk om een rustig en gezellig plekje te vinden om te lezen. De ene keer heb je last van een vervelend broertje, de andere keer is de telefoon de eeuwige stoorzender.
Daarom besloten we enkele tips te geven voor goede plaatsen om te lezen. Klik verder als je ze wil weten.

1. In bed
Als het buiten regent of het is koud en het is al donker, dan is er niets gezelliger dan lekker wegkruipen onder je dikke donsdeken er een goed boek bij nemen.

2. Op het strand
Als het mooi weer is op vakantie is het zalig om je te installeren op het strand met een zomers boek. Dit kan je doen in een ligstoel of op een strandlaken. Vergeet je niet regelmatig in te smeren, want als je leest vliegt de tijd.

3. In een goede stoel
Je hebt er vast wel eentje thuis staan, een stoel die voor jou perfect is, waar jij goed in kan zitten. Voor de ene is het een schommelstoel, voor de andere een zitzak en voor jou misschien een doodgewone keukenstoel. Dit kan variëren naar je eigen behoeftes.

4. Op het terras in de tuin
Als jij het geluk hebt een zonnig terras te hebben in een mooie tuin is dit zeker iets voor jou. Haal je ligstoel boven en zet hem op het terras en het lezen kan beginnen. Maar vergeet ook hier niet dat je je regelmatig moet insmeren!

5. In de zetel met een dekentje
Ook weer ideaal voor een koude winteravond is jezelf installeren in de zetel (met een knapperd haardvuur als dat mogelijk is). Deze setting is alleen geschikt als je de woonkamer voor jou alleen hebt.

6. In de leeszaal in de bibliotheek
Niets is beter dan lezen op een plaats waar je al je favoriete boeken rond je hebt. In de blokperiode is dit misschien niet zo een goed idee omdat je er dan veel studenten zal treffen, maar anders is het er heerlijk rustig.

7. In bad
Deze techniek hebben we zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar wordt vaak besproken in boeken. Eén tip: zorg ervoor dat je boek NIET in het water valt, want de schade is onherroepelijk!

8. Onderweg
Met lezen gaat de tijd vlug vooruit, dat weten we allemaal (tenzij het boek saai is natuurlijk). Daarom is het ideaal om tijdens een lange reis in de auto, vliegtuig, trein, boot… te lezen. Wedden dat die tocht plots veel korter lijkt?

9. In het park
In de zomer zie je altijd een heleboel mensen op het gras of op een bankje zitten/liggen. Wel, waarom zou je dan niet gewoon meedoen en je boek meenemen?

10. Op een terrasje
Veel mensen vinden het aangenaam om op een vrije namiddag hun tijd door te brengen op het terras van een café. Het is dan ook altijd heel leuk om een boek te lezen. Let wel op dat je niets over je boek morst.

(door Ellen en Katrien)

3 gedachtes over “De 10 beste plaatsen om een boek te lezen

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s