De beste verstopplaatsen voor je dagboek?!

Meer mensen dan je waarschijnlijk denkt hebben een dagboek.  Ze vertellen het natuurlijk niet aan iedereen, want als niemand het weet zal er ook niemand naar zoeken. Het beste is natuurlijk ook een goede verstopplaatsen hebben, want het is niet fijn als je je broertje betrapt terwijl hij je diepste geheimen leest.
Na de klik vind je enkele van onze tips.

1. Onder je matras
Dit is waarschijnlijk een van de grootste clichés en daarom waarschijnlijk ook niet de beste plaats. Maar als jij de enige bent die je bed opmaakt en je bent er vrij zeker van dat niemand op zoek is naar je geheimen is dit een eenvoudige plaats, zodat je niet altijd uren moet graven voor je kan beginnen schrijven Knipogende emoticon.

2. Tussen je ondergoed
Het is nu niet echt een plak waar ik veel zou zoeken, dus misschien is het wel een plaats voor jouw dagboek?

3. Onder de vloer
Het komt vaak voor in boeken en films en wie weet heb jij ook een losse plank in de vloer met eronder een holle ruimte? Ik acht de kans niet zo groot, maar het zou kunnen, toch? Als je dit soort plekjes hebt dan zou ik daar zeker nuttig gebruik van maken.

4. Eentje met een slot
Dit is ook een efficiënte manier. Het enige stomme is dat er vooral kinderboekjes te koop zijn met een slot, maar dat camoufleert dan weer goed. Zo groot kunnen de geheimen van een kind nu toch niet zijn?

5. Op zolder
Op je zolder heb je vast nog wel een plekje waar jouw dagboek in past. Zeker als het er rommelig is. Tussen een oude stapel boeken of zo. Let wel op dat je boek er niet vies van wordt en dat er geen vocht aanwezig is.

6. In je kussensloop
Als je niet snel last hebt van hoofd-of nekpijn dan is dit ook nog een optie, hoewel ik wel denk dat dit een gemakkelijke vindplaats is. Als je alleen woont is het het proberen waard.

7. In de oven
Wie gaat daar nu zoeken? Het is een nogal onwaarschijnlijke plek dus… Vergeet niet het boek er even uit te halen als je iets gaat bakken. Het is niet de bedoeling dat er brand ontstaat.

8. In de piano
In een gesloten vleugelpiano zal niemand je boek vinden. Er is plaats om het te leggen, maar wees wel voorzichtig met je boek. In een buffetpiano lukt misschien ook, maar dan heb je een lange arm nodig om het eruit te vissen.

9. In een hele volle boekenkast
In een kast vol boeken zal je dagboek hoogstwaarschijnlijk niemand opvallen. Als je juist met je vrienden van de boekenclub ging afspreken is het wel geen slimme verstopplek, want ze zullen gegarandeerd in je kast neuzen.

10. Camouflage
Dit is misschien wel de allerbeste tip: camoufleer je boek! Schrijf er niet in koeien van letters op dagboek, maar laat het eerder een saai en oninteressant boek lijken, waar niemand ooit nog in kijkt. Je kan bijvoorbeeld de eerste pagina’s als schoolschrift gebruiken en dan is de interesse van de lezer meteen gezakt Knipogende emoticon.

11. Document op de PC
Je documenten op de computer kun je simpel versleutelen en het zal ook niemand opvallen dat je in je dagboek aan het schrijven bent. Het stomme is wel dat je altijd elektriciteit nodig hebt en dat het niet aanvoelt als een echt boek. Als je harde schijf crasht ben je de gegevens voorgoed kwijt, tenzij je er telkens een back-up van maakt. (Wat ik hiervoor nu toch wel niet zou doen.)

12. Openbaar dagboek
Bloggen is in de mode en dit artikel is het bewijs ervan. Er zijn mensen die een openbaar dagboek bijhouden in de vorm van een blog. Het enige nadeel is dat je wel een heel spannend leven moet hebben om iemand te kunnen boeien en dat je maar beter niet vertelt op wie je verliefd bent, want wie weet lees hij/zij het wel!

Ik weet dat er heel wat absurde dingen bijzitten, maar het beste is gewoon eens goed rond te kijken waar je woont en zo een verstopplek te bepalen. Misschien heeft dit artikel je nog op een leuk idee gebracht.

Weet jij nog een goede plaats? Zeg het in een comment!

(door Katrien)

Advertenties

11 gedachtes over “De beste verstopplaatsen voor je dagboek?!

 1. De beste plaats lijkt me iets afsluitbaars, zoals een burolade met slot, maar ja, die heeft niet iedereen natuurlijk. Aan het voeteneinde in je bed is misschien ook wel een goed idee, want wie kijkt dáár nou?

 2. Ik heb een bureau wat een replica is van een bureau uit de tweede wereldoorlog. Dit houdt in dat ik overal geheime vakjes en lades heb. Erg handig als ik wil dat andere mensen iets niet kunnen zien, haha.

 3. Goede ideeën!! Ik zoek een verstopplaas voor een schoenendoos die niet rommelig mag worden geschud, dus wat zijn daar tips voor? Ik heb je ding vijf stèren gegeven, het cAmoufleren was zeker een slim idee

  Groetjes van jadine

  • Als ik zo’n schoendoos had zou ik hem lekker tussen alle andere schoendozen steken en doen alsof hij heel normaal is, dus niet doen opvallen! Dat werkt het beste, als je teveel moeite doet valt het waarschijnlijk juist meer op…

 4. ik denk het best onder een stapel knuffels, stel je hebt heel veel knuffels maar je gebruikt ze niet
  dan maak je een grote hoop om je dagboek heen. dus leg helemaal achter je dagboek en gooi dan een hoop met knuffels erop. Dan valt het niet op.

 5. Maak een nieuw email account aan en mail het telkens als je een fragment hebt geschreven. verwijder het daarna uit verzonden en niemand die het vindt.

 6. Of je pakt een DIK boek en ga dan met een mesje of zoiets de bladzijden uit het boek der uit halen
  om zo een plekje te krijgen voor je dagboek snappie??? dan ga je bladzijden uit je boek met een mesje der uit halen dat je dagboek erin past je snapt vast wel!! xx

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s