8 goede auteurs (volgens ons)

Vandaag kan je te weten komen welke auteurs ons erg interesseren en we jullie echt aanraden. Het is maar een kleine greep uit het grote geheel en puur persoonlijk. Er zitten zowel jeugdauteurs als auteurs voor volwassenen bij. Om geen verwarring te scheppen schrijven we het er telkens naast. Benieuwd? Klik snel verder!

J.K. Rowling (jeugd)
Iedereen kent haar wel, de wereldberoemde schrijfster van de boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter. Onlangs verscheen de laatste film en daarmee is de hele serie dan ook afgerond. De boeken zijn zeker een aanrader voor jong en oud. In het Engels zijn ze vrij gemakkelijk te lezen en zeker een goed idee als je nog niet veel gelezen hebt in het Engels. Boeken zijn nu eenmaal leuker in hun oorspronkelijke taal!

Katie Fforde (volwassenen)
Een tijd geleden ontdekte Katrien deze chicklit auteur in de bibliotheek. Haar verhalen zijn verrassend en origineel. Ze zijn zoals alle chicklit boeken zeer grappig en hebben een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Voor mensen die van chicklit houden en die haar nog niet kennen, ga vlug naar de bib of boekhandel!

Helen Vreeswijk (jeugd)
Ze is een van de weinige echte jeugdthrillerauteurs en haar verhalen zijn zeer geloofwaardig. Ze werkt zelf bij de politie en dat speelt zeker een belangrijke rol. In haar verhalen komen steeds dezelfde politieagenten voor en dat maakt dat je je meteen thuis voelt een boek. Haar boeken zijn perfect afzonderlijk te lezen en sluiten aan op actuele thema’s zoals stalking, loverboys…

Nicci French (volwassenen)
Beroemd schrijversduo dat thrillers schrijft voor volwassenen. Het is opvallend dat de hoofdpersonages altijd vrouwen zijn. Dat maakt dat de boeken ook vooral door vrouwen worden gelezen. Onlangs is er een recensie van Tot het voorbij is verschenen.

Mary Hoffman (jeugd)
Dit is de schrijfster van onder andere de stravaganza reeks. (bv. Stad van schepen) Ze heeft ook nog enkele andere boeken geschreven. Haar boeken spelen zich voornamelijk af in het verleden, waarbij bepaalde dingen historisch correct zijn maar het meeste is fantasy.

Sophie Kinsella/Madeleine Wickham (volwassenen)
Jullie weten het waarschijnlijk wel al: we zijn een grote fan van Sophie Kinsella! Dat is niet haar echte naam, want die is namelijk Madeleine Wickham. Onder deze naam schrijft ze ook boeken, maar in een totaal andere stijl. Als Sophie Kinsella is ze vooral bekend van de shopaholic-serie en dat is chicklit. Haar boeken onder haar echte naam zijn eerder moderne fictie. We hebben al een heel aantal boeken van haar gerecenseerd.
Wat spook jij uit?
Ken je me nog?
Shopaholic!

Dirk Bracke (jeugd)
Dirk Bracke schrijft vooral levensechte verhalen over allerlei problemen in onze maatschappij zoals verkrachting, tienerzwangerschap, holebi’s (Zij en Haar)… Zijn verhalen zijn zeer aangrijpend en zullen niet-lezers zeker ook boeien. Een tijdje geleden schreef hij samen met Helen Vreeswijk het boek Over the edge, dat zeker ook de moeite waard is. Als je graag een vrolijk boek wil lezen moet je dit genre niet kiezen.

Francine Oomen (jeugd)
Deze auteur schrijft vooral voor jongere kinderen en is zeer bekend geworden met haar Hoe overleef ik-reeks met het personage Rosa in de hoofdrol. Een heel artikel over haar kan je hier vinden. Daarnaast hebben we ook over haar tijdschrift en het boek Hoe overleef ik mijn vader? geschreven.

Dit waren onze 8 goede auteurs, hopelijk heb je wat nieuwe ideeën opgedaan als je op zoek bent naar een goede auteur.

Welke auteur vind jij goed?

(door Ellen & Katrien)

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s