5 blogs die we volgen!

Naar aanleiding van het artikel over The book blog directory heb ik besloten dat ik jullie ga tonen welke (boeken)blogs wij nu eigenlijk zelf volgen. Ondertussen zijn het er al een heleboel en het worden er steeds meer, maar ik zal er vijf (verschillende) proberen uit te pikken.

Indie reader houston

Op haar blog Indie reader houston post Cassandra regelmatig recensies over boeken. Ze is niet zomaar een reader, maar een indie reader en dat betekent dat ze niet gewoon meegaat met de massa en alleen maar bestsellers leest, maar ook openstaat voor boeken van minder bekende auteurs. Dat vind ik best wel knap, want we worden zo overdonderd met al die bestsellers, dat we al bijna vergeten dat er ook nog andere boeken zijn. Zelf kan ik deze boeken hier in België niet vinden, want het zijn namelijk Engelstalige boeken en hier worden vooral bestsellers verkocht.
Elke week organiseert zij ook de 5 best books- post. Wij hebben daar een keertje aan meegedaan, maar we hebben niet over elke onderwerp evenveel boeken gelezen. De bedoeling is dat we toch nog een keertje proberen mee te doen, want het is leuk!

leeswammes

de boekenblogger

Judith heeft twee blogs: De boekenblogger en Leeswammes’ blog. Het verschil is dat de ene blog in het Engels is en de andere in het Nederlands. Ze post voornamelijk op haar Engelstalige blog en daar loopt nu ook een leuke stemming, namelijk die van de lelijkste boekcover. Deze loopt zes weken lang (er zijn er ondertussen al een paar verstreken) en de bedoeling is dat je elke week uit zes boeken één lelijkste kiest. Gedurende de zevende week kan je nog kiezen uit de zes winnende. Doe mee! Je maakt trouwens ook kans op een boek.
Op de boekblogger leest ze nu ook elke week een eerste hoofdstuk van een boek en bepaalt of ze het boek verder leest of niet, ook altijd heel leuk.
Met Judith hebben we ook  een interview op onze blog en om dat nog eens te herlezen, klik
hier.

adorable booksDanique en Dieuwke zijn twee meisjes die samen een blog hebben over chicklit boeken. Ze lezen voornamelijk dat genre en posten er dan ook recensies over. Op hun blog posten ze niet zo heel regelmatig, wat ik nogal spijtig vind en het zijn eigenlijk ook alleen maar recensies, dus geen extra artikels over dingen die met boeken te maken hebben. Danique heeft ook een beauty blog, maar omdat ze zo graag leest had ze besloten ook nog een boekenblog op te staren: Adorable Books.
Ook met hun hebben we een interview, klik
hier.

BCC

Caroline en Laura van Book Chick City, recenseren voornamelijk Urban Fantasy en Paranormal Romance. Zij hebben een hele grote blog en organiseren ook heel veel acties. Ze zijn ook zeer actief op andere sociaal netwerksites en hebben deze reclame die ik hier maak waarschijnlijk niet echt nodig. Ik volg hun blog wel, maar de boeken zou ik zelf nooit lezen, het is meer uit algemene interesse over wat er allemaal bestaat.
We nemen wel deel aan hun mystery & suspence challenge, omdat we dat soort boeken wel graag lezen. Voor mensen die van fantasy houden is deze zeer actieve blog wel de moeite waard. Ze organiseren ook heel veel giveaways, dus je maakt wel eens kans op een boek.

lucy bird books

Lucybird’s book blog is Lucy’s blog en om eerlijk te zijn vind ik dat ze een prachtige naam en ook een hele mooie foto heeft. Erg origineel in vergelijking met boeklover (hopelijk leest Ellen dit niet). Ze recenseert alle boeken die ze leest en schrijft tussendoor ook nog een heleboel andere artikels. Als je niet in een bepaald genre zoekt kun je hier zeker terecht!

Zo dit waren er vijf! Het zijn ze natuurlijk niet allemaal, maar toch een greep uit een aantal blogs die we volgen. Ik weet niet hoe jullie je blogs volgen, maar daarvoor gebruik ik bloglovin’ een hele handige site waarop al je ongelezen post verschijnen. Dan hoef je niet telkens naar de blog te gaan en te kijken of er al iets verschenen is.

Welke blogs volgen jullie? Volgen jullie een van deze blogs?

(door Katrien)

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s