Kunst en vliegwerk

Titel: Kunst en vliegwerk
Auteur: Katie Fforde
Uitgeverij: Van Reemst (Unieboek BV, Houten/Antwerpen)
ISBN: 90-410-1426-8

Ellie schildert aquarellen van mooie huizen en verkoopt ze daarna aan de bewoners. Wanneer ze een prachtig huis tegenkomt en aanbelt om te vragen of ze het mag schilderen ontmoet ze Grace. Grace is pas gescheiden en woont nu alleen in het prachtige huis dat ze van haar overleden tante heeft geërfd. Het huis is al heel erg oud en heeft nogal wat mankementen, het is er bijvoorbeeld verschrikkelijk koud omdat er geen centrale verwarming is. Grace wil dit soort problemen wel oplossen, maar ze heeft er geen geld voor.
Ellie is ook nog eens zwanger van haar vriendje waarmee ze samenwoont, maar haar vriendje wil het kind niet. Daarom beslist ze om te verhuizen. Grace stelt voor dat Ellie niet bij haar intrekt omdat ze toch zoveel plaats heeft. Ellie beslist om het aanbod aan te nemen en trekt meteen in. Niet veel later staat Demi, de ex-stiefdochter van Grace, ook voor de deur. Ook zij is op zoek naar een verblijfplaats omdat ze het niet meer uithoudt bij haar moeder die geen aandacht voor haar heeft.

Omdat ze dringend geld nodig heeft organiseert Grace een wijnavond, daar ontmoet ze Flynn, een vriendelijke en heel erg behulpzame Ier.
Wanneer Grace de eetkamer eens van naderbij bekijkt ontdekt ze twee antieke panelen die misschien heel veel waard kunnen zijn en wanneer ze die zou verkopen zou ze erg veel geld krijgen om haar huis op te knappen. Ze moet er dan ook voor zorgen dat haar bemoeizuchtig familie dit niet ontdekt en alles opeist zoals ze zo vaak doen.

Het was het eerste boek dan ik las van Katie Fforde las en het is erg goed meegevallen. Katrien heeft mij vertelt dat er nog andere boeken van Katie Fforde zijn die nog beter zijn, dus dat beloofd. Ik vond het een aangenaam boek om te lezen, niet te zwaar, dus ideaal voor tijdens de vakantie. Katie Fforde heeft een luchtige schrijfstijl die veel meiden zal aanspreken. Ze schrijft niet alleen over de alledaagse liefdesproblemen maar ook over thema’s zoals kunst en huizenbouw. Het was een vrij dik boek maar het blijft heel de tijd interessant en je kan het ook lezen als je niet zo graag leest. Ik wil zeker nog andere boeken van deze schrijfster lezen!

Ik geef het boek 4 sterren.

 

2 gedachtes over “Kunst en vliegwerk

  1. Pingback: Covers: Chicklit | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s