Alice in wonderland

Title: Alice in wonderland
Author: Lewis Carroll
Publisher: Wordsworth Editions Ltd
ISBN: 978-1-853-26002-5

Alice zit op een zonnige dag in het gras als ze een wit konijn ziet voorbijlopen met een jasje aan waaruit hij een zakhorloge haalt. Nieuwsgierige als ze is gaat Alice hem achterna en kruipt in een konijnenhol. Ze valt letterlijk in een wondere wereld. Daar volgt Alice haar gevoel en ontmoet onderweg allerlei pratende dieren en andere kleurrijke figuren. Ze krijgt wijze raad van een waterpijp rokende rups, wordt meterslang in het huisje van het witte konijn, voert een conversatie met een Cheshire kat, drinkt thee bij de Hoedenmaker en ruziet met de hartenkoningin.

Wie kent Alice in wonderland niet. Lewis Carroll´s geliefde Engelstalige kinderverhaal, niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen, is al meerdere keren verfilmd en gespeeld in theaters. Ik begon met dit in gedachten dan ook met veel verwachtingen te lezen. Alice is precies zoals ik had gedacht: een onschuldig, avontuurlijk meisje. Er zijn veel grappige momenten die Alice beleeft, maar ook de gedichtjes en liedjes die worden verteld zijn humoristisch. Het is wel jammer dat sommige stukken iets te langdradig zijn. Vaak zitten boeken van voor de 19de eeuw vol met moeilijke woorden, maar Alice was geschreven voor kinderen en bevat dan ook makkelijke woorden. Bij dit boek moet je vooral niet teveel doordenken want niks erin slaat ergens op. Het is een fantasieboek gemaakt door iemand met veel fantasie over een fantasiewereld. Dit is een leuk boek als je wilt wegdromen bij het onmogelijke, maar voor iemand, zoals ik, die graag leest over gebeurtenissen die nog enigszins logisch zijn, zou ik het niet aanraden.

Daarom geef ik dit boek 3 sterren

Vanaf vandaag kunnen jullie ook recensies lezen van Jasmine, onze nieuwe recensente. Binnenkort lezen jullie meer over haar.

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s