Bella Italia

Titel: Bella Italia
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht
ISBN: 978-90-229-9987-5

Niels en zijn ouders Petra en Hans gaan in de zomervakantie naar het Gardameer in Italië. In het begin is het allemaal leuk en maakt Niels nieuwe vrienden. Maar als Niels op een avond niet op het afgesproken uur terug is bij zijn ouders worden ze toch een beetje ongerust. Hans gaat hem zoeken en treft Niels aan naast het lijk van zijn nieuwe vriend Mats. Maar Niels is niet alleen, er is ook nog een man waarvan Hans denkt dat hij de moordenaar is. Wanneer de man probeert te vluchten zet Hans de achtervolging in en uiteindelijk belandt de man in het Gardameer en verdrinkt. De politie denkt ook dat hij Mats heeft vermoord en sluit de zaak af.
Niels wil niets loslaten over wat er die avond bij het Gardameer is gebeurd en trekt zich helemaal terug is zijn eigen wereldje. Daarom besluiten Petra en Hans om hem naar een psychologe te sturen in de hoop dat die hen kan helpen.
Een paar maanden na het voorval wordt er opnieuw een moord gepleegd in de buurt van het Gardameer en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat en de man die verdronken was de moord op Mats dus niet heeft gepleegd. Daarom roepen ze Niels en zijn ouders terug naar Italië. Dat was misschien niet zo slim, want als de moordenaar door heeft dat zij terug zijn gaat hij weer op jacht.

Ik vond het boek erg aangenaam om te lezen, het was niet al te zwaar en te gruwelijk. Op de meeste momenten las het heel vlot, alleen in het midden vond ik het wat minder interessant. Dat was wel spijtig, maar gelukkig nam het boek net op tijd een interessantere wending. Bepaalde passages had ik liever nog wat meer uitgewerkt gezien om de spanning op de voeren, want soms had ik het idee dat er gewoon een soort van opsomming van feiten werd gegeven. Maar al bij al vond ik het een leuk verhaal dat ontspannend is en ik vind het zeker de moeite waard om nog een ander boek van deze schrijfster te lezen.
Daarom geef ik het boek 3.5 sterren.

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s