Bezwering

Titel: Bezwering
Auteur: Kelley Armstrong
Uitgeverij: De vliegende Hollander
ISBN: 979-90-495-0103-7

Wanneer Chloe Saunders voor de eerste keer in haar leven spijbelt krijgt ze de schrik van haar leven. Ze ziet de geest van de oude conciërge die omkwam bij een ontploffing. Ze rent al schreeuwend door de school en moet uiteindelijk voor een korte, zo wordt haar beloofd, periode in Lyle huis blijven. Lyle Huis is een instelling voor kinderen met psychische problemen en als diagnose krijgt Chloe dat ze schizofrenie heeft.

Na een tijdje heeft ook Chloe door dat niets is wat het lijkt. Niemand van de andere jongeren in het huis heeft gewone problemen. Derek is extreem sterk en zijn broer Simon kan wel heel toevallig zijn bal laten zweven. Het wordt snel duidelijk voor Chloe dat ze niet aan schizofrenie lijdt, maar dat ze speciale krachten heeft om in contact te komen met doden. Bovendien herbergt Lyle house meer geheimen dan er op het eerste zicht te vinden zijn.

Na een positieve recensie en aanbeveling besloot ik dat dit boek misschien wel iets voor mij was. Spijtig genoeg viel het een beetje tegen. Het was wel een leuk verhaal, maar ik vond niet dat het erg goed geschreven was. Als het spannend moest zijn had ik niet echt het gevoel dat ik wou doorlezen of dat ik het stiekem toch een beetje eng vond, zoals soms voorvalt. Ook vond ik dat het wel erg zwak was dat Chloe onmiddellijk naar een tehuis moest omdat ze een keer in paniek was geraakt. Persoonlijk zou ik eerst een afspraak met de psychiater aanbevelen, voor we zo’n grote maatregelen nemen. Maar goed, het is fictie en er zaten zeker enkele leuke passages in, zoals bijvoorbeeld toen Chloe geheime plaatsen in het instituut ontdekte. Het boek eindigde op een cliffhanger, maar ik voel er weinig voor om het vervolg te lezen, dat volgens Denise ook minder sterk is. Toch denk ik dat veel jongeren van dit boek zouden genieten en zich niet moeten laten afschrikken door deze recensie. Het verhaal was immers leuk om lezen!

Ik geef het boek 2.5 ster, omdat ik het verhaal in zijn geheel niet zo heel geslaagd vond.

Advertenties

3 gedachtes over “Bezwering

  1. Pingback: Best of 2011!! | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s