The Devil wears prada: vergelijking film/boek

Vanaf vandaag kan je regelmatig een boek/film vergelijking lezen op onze blog. Deze artikels zijn geschreven door Jacob. Binnenkort kunnen jullie bij about meer over hem lezen.

Ik heb onlangs het boek “The Devil Wears Prada” gelezen van Lauren Weisberger en daarna heb ik ook de gelijknamige film gezien. Maar zoals wel vaker voorkomt bij verfilmde boeken is niet alles hetzelfde gebleven.

Plot:

Het verhaal gaat over Andrea, een meisje van 23 jaar, dat net afgestudeerd is en haar eerste job zoekt. Andrea “Andy” Sachs komt uiteindelijk uit bij het bekendste modetijdschrift, Runway. Aan het hoofd van Runway staat de ergste baas die je je maar kan voorstellen, Miranda Priestly! Ze belt je op wanneer ze maar wil, je mag haar niet tegenspreken en ze zal altijd krijgen wat ze wil! Andy wordt de tweede assistente van Miranda, maar omdat ze niet echt modebewust is en nog nooit had gehoord van Miranda Priestly of zelfs van Runway, loopt niet alles van een leien dakje. Daarnaast moet Andy altijd lange dagen werken en moet ze buiten de werkuren ook nog komen aandraven voor extra klusjes. Daardoor heeft ze niet veel tijd meer voor haar vrienden, en zeker niet voor haar vriendje…

Verschillen:

Er zijn hier en daar wel wat verschillen, maar het zijn eigenlijk vooral details, dus ga ik maar een paar voorbeelden geven. Ik mag natuurlijk niet te veel verklappen hè!

Boek Film
In het boek heet haar vriendje Alex. In de film heet hij Nate.
Het is een boek over mode, dus wordt er heel vaak beschreven hoe iedereen er uitziet. Soms zelfs zo gedetailleerd dat er merknamen aan te pas komen. Waar de kleren vandaan komen is in de film minder belangrijk dan in het boek.
Het boek eindigt hier nogal “fel”. Er wordt een beetje geroepen en er komt een dikke vrouw in voor (wat zeer ongebruikelijk is bij een modemagazine). De film eindigt dan weer “zacht”. Van de dikke vrouw is geen sprake, zij is vervangen door een slanke man. Ook zijn functie van is een beetje veranderd.
Er gebeurt in het boek iets met Lilly, Andy’s beste vriendin. Zij komt ook heel frequent voor in het verhaal en speelt een grote rol. Lilly komt ten eerste heel weinig voor, en als ze dan toch even voorkomt gebeurt dat gene juist niet. Ook is ze blijkbaar een kunstenares en opent ze een kunstgalerij, wat helemaal niet zo is in het boek.
Hier is er vaak spraken van Lilly, Alex, haar ouders, haar zus, haar schoonbroer en hun kind. Voor de rest wordt er soms gesproken over “vrienden” in het algemeen, maar meer niet. Haar vrienden komen in het algemeen zeer weinig voor en er zijn twee vrienden bijgekomen. Een van die vrienden krijgt zelfs een grotere rol dan Lilly in de film. Haar ouders komen hier maar 1 keer in voor en van haar zus is geen sprake.
Er worden soms verhalen verteld over Miranda Priestly en wat zij haar personeel allemaal aandoet. De beschrijvingen komen wel voor in de film, maar toch in een andere vorm. Andy beleeft ze eigenlijk allemaal zelf, het ene heel snel en het andere uitgebreider.
Een klein detail: Christian heeft bruin haar in het boek. In de film heeft hij blond haar.

Mening:

Ook al zijn er veel verschillen, ik heb toch genoten van de film en het boek. Natuurlijk is niet alles hetzelfde, dat is zelden zo, maar toch is het goed gedaan. Normaal heb ik het niet zo voor chicklit, maar het is echt een aanrader. De film en het boek zijn allebei een van mijn favorieten. Deze film en het boek mogen zeker niet ontbreken op je lijstje.

Kan je mij nog een boek aanraden dat ik zeker moet vergelijken met de film? Plaats dan een reactie, of stuur een mailtje naar boeklover@hotmail.be .

(Door Jacob)

Advertenties

4 gedachtes over “The Devil wears prada: vergelijking film/boek

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s