Vlammen

Titel: Vlammen
Auteur: Suzanne Collins
Uitgeverij: Van Goor
Jaar: 2009
ISBN:978-90-475-0848-9

Dit is het tweede deel in de hongerspelen trilogie en is niet onafhankelijk te lezen. Voor een recensie over het eerste boek klik hier.

Katniss en Peeta hebben de hongerspelen overleefd. Spijtig genoeg betekent dit niet het einde van hun ellende. Ze moeten hun liefdesspelletje aanhouden en dat maakt het voor Katniss nog moeilijker. Van wie houdt ze nu? Peeta of Gale?
Langzamerhand beginnen er districten in opstand te komen en de regering doet er alles aan om dit verborgen te houden. Ook de spanning in district 12 stijgt en voor het minste foutje wordt je zwaar gestraft.
Dit jaar is het jaar van de kwartskwelling, een speciale versie van de hongerspelen die om de 25 jaar gehouden wordt. Hierbij worden de spelen nog zwaarder gemaakt om de inwoners van Panem eraan te herinneren wie er de macht heeft, namelijk het Capitool. Dit jaar is het de ergste versie ooit…

Nadat ik De hongerspelen gelezen had, wou ik meteen het volgende boek lezen. Uiteindelijk heeft het wel een tijdje geduurd voor ik er echt in begonnen was omdat er nog zo veel andere boeken op mij te wachten lagen. Maar nu heb ik het dus gelezen en het was de moeite meer dan waard!

In het begin was ik niet zo enthousiast, mijn enthousiasme na het vorige boek was wat afgenomen, maar als ik er eenmaal goed in begonnen was, was ik echt in de ban van dit boek! Bij veel trilogieën is het zo dat het eerste boek echt goed is en de daaropvolgende wat minder, bij deze trilogie is dat niet zo. Ik weet niet of dat ik het beter vind dan het vorige, maar het doet er zeker niet voor onder.
Er zat een goede spanningsopbouw in, in het begin was het nog vrij rustig en stilletjes aan werd het spannender en spannender zeker op het einde was het boek niet meer weg te leggen!
Kortom: dit boek moet je gewoon gelezen hebben!

Ik geef het boek 5 (welverdiende) sterren!

Als je onze blog al een tijdje volgt weet je misschien dat Katrien dit boek ook heeft gelezen en gerecenseerd (klik hier), normaal proberen we om verschillende boeken te lezen, maar zo’n goed boek kon niet ontbreken aan mijn lijstje ;).

Advertenties

Een gedachte over “Vlammen

  1. Pingback: Recensie: Suzanne Collins - Vlammen | Ranking the Books

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s