Percy Jackson and the olympians: the lighting thief: boek/film

Boek: Percy Jackson en de Olympiërs: de bliksemdief
Auteur: Rick Riordan

Film: Percy Jackson and the Olympians: the lighting thief.
Regisseur: Chris Columbus

Plot:
Het verhaal gaat over een jongen genaamd Percy Jackson. Zijn vader is voor zijn geboorte over de oceaan verdwenen en nu woont hij samen met zijn moeder en stiefvader. Hij heeft dyslexie en ADHD en daarom heeft hij moeite op school. Maar op een schoolreisje beginnen er vreemde dingen te gebeuren en snel wordt duidelijk dat hij geen normale jongen is: hij is een halfbloed. Dit betekent dat een van zijn ouders een god is. Zijn moeder is een mens, dus is zijn vader de god! Percy probeert meer te weten te komen over zijn vader, over een voorspelling die misschien over hem gaat en over de diefstal van de bliksemschicht van Zeus.

Verschillen:
Spijtig genoeg is er niet veel meer dan de namen die overeenkomen tussen boek en film. Sommige personages zijn gewoon weggelaten, andere hebben een andere rol gekregen, het verhaal is aangepast en ga zo maar voort. Zelfs het einde is veranderd! De uiteindelijk dief van de bliksemschicht is bijvoorbeeld iemand anders in de film dan in het boek! Ze gaan ook naar de onderwereld en door toeval komen ze op veel plaatsen terecht en beleven dingen, in het boek krijgen ze dan ook toevallig ergens een middel om er terug uit te gaan. In de film daarentegen, gaan ze eerst datzelfde middel zoeken op verschillende plaatsen en beleven daardoor die gebeurtenissen. Maar de plaatsen en gebeurtenissen komen zelfs niet altijd overeen. Ook heeft de regisseur bepaalde dingen weggelaten, wat logisch is, maar dan andere dingen uit de volgende boeken uit de reeks erbij gedaan. En om ook een specifieker voorbeeld te geven: Als halfbloed trek je monsters aan door je geur, daarom proberen er wezens om de halfbloeden te beschermen en hebben die een kamp gemaakt voor hen. In het boek wordt dit mooi beschreven als een vallei met aardbeivelden, een kanomeer, een bos, een eetpaviljoen … Ook hebben alle goden hier een paviljoen laten bouwen waar hun kinderen in kunnen slapen. In de film is dit omgevormd naar een donker bos waar iedereen een eigen huis, gebouwd door hun goddelijke ouder, heeft en waar al die andere dingen niet bestaan!

Mening:
Ik ben echt een grote fan van de Percy Jackson reeks, maar de film slaat echt op niks (als je de boeken hebt gelezen)! Dus raad ik alle mythologiefans aan om de hele reeks te lezen, maar vermijd de film, hij is teleurstellend. Degene die de film al hebben gezien zouden zeker de boeken moeten lezen, om het verschil te kunnen zien!

Heb jij nog een aanrader om een boek en zijn verfilming te vergelijken?

(door Jacob)

2 gedachtes over “Percy Jackson and the olympians: the lighting thief: boek/film

  1. Pingback: Percy Jackson and the Sea of Monsters | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s