Joël

Titel: Joël
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: FMB uitgevers
ISBN: 978-90-499-2488-1
Jaar: 2011
Nummer van pagina’s: 252

Hoe ga je om met de dood van een vriendin? Eva, Nathalie en Fleur verliezen hun beste vriendin en kamergenoot Luna.

Het ongeval gebeurde doordat Luna uit haar open raam viel tijdens het roken van een sigaretje. Eva, Nathalie en Fleur proberen elk op een verschillende manier met hun verlies om te gaan. Fleur wil weg uit de studentenflat en gaat op zoek naar een nieuw onderkomen.

Nathalie gooit zich weer in het drukke studentenleven. Ze gaat naar feesten en vindt daar liefde bij de gitarist van een Amerikaanse band. Hun relatie zal nooit de lange afstand overbruggen toch geniet ze van hun kostbare tijd samen.

Eva daarin tegen is er niet van overtuigd dat het ongeval van Luna echt was. Ze verdenkt voor een lange tijd Luna´s ex-vriend Remco. Tot Eva een stapeltje brieven ontvangt die gericht waren aan Luna.

Dit boek heeft me erg verrast. Ik had een spannende whodunit verwacht en voor de eerste honderd pagina’s leek het ook daarop. Het verhaal verliep zonder al te grote verassingen voort, maar ergens vanaf het midden kreeg het verhaal een onverwachtste wending (de stapel brieven). De wending gaf voor mij een diepgang aan het verhaal. Ik kan moeilijk meer vertellen zonder de hele clou al te verklappen, maar Ik kan je wel zeggen dat ik het einde niet zag aankomen. Door het einde kregen de gebeurtenissen van voorheen een andere betekenis. Het boek was inderdaad spannend, maar ook erg serieus, net zoals de meeste boeken van Carry Slee, die een probleem waar jongeren mee worstelen beschrijft.

(door Esther)

Advertenties

Een gedachte over “Joël

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s