Hotel Aphrodite

Titel: Hotel Aphrodite
Auteur: Dirk Bracke
Uitgever: Davidsfonds
ISBN: 978-9-05-908437-7

Jadzia is een vijftienjarig pools meisje dat vast zit in haar alledaagse leven.  Ze weet nu al hoe haar toekomst er uit gaat zien: in Polen wonen, trouwen met een aardige Poolse jongen, werken voor een laag inkomen,… Kortom heel saai allemaal.

Wanneer Jadzia na een avondje stappen de kans krijgt van Lech, een Belgische rijke man, om een ander  en beter leven te leiden, neemt ze deze dan ook met beide handen. Lech neemt haar mee naar zijn thuisland België. Eenmaal daar aangekomen ontdekt Jadzia dat Lech haar had voorgelogen. Ze verblijft in een bouwvallig appartementsgebouw en moet van Lech met allemaal mannen slapen. Jadzia kan niet stoppen met prostitueren, want ze kan geen Nederlands en heeft geen visum, paspoort of andere papieren. Lech heeft haar in zijn greep, totdat Jadzia Nic leert kennen.

Dirk Bracke is het meest bekend om zijn jeugdroman Bo die is verfilmd in 2010. Hotel Aphrodite is zijn nieuwste boek en net zoals de meeste van zijn boeken behandelt deze  problemen die er zijn in de maatschappij.

Persoonlijk had ik meer van dit boek verwacht, omdat ik eerder van hem Blauw is Bitter heb gelezen. Ik vind Hotel Aphrodite redelijk om verschillende redenen. Alle mannen en jongens worden voorgesteld als oppervlakkig en seksbelust, zelfs degene waar je sympathie voor moet voelen. Voor mij is het taalgebruik iets te grof, maar dat is ook wel te verwachten in het prostitutiecircuit. Verder was het verhaal goed en vrij spannend zeker naar het einde toe. Dit komt niet in mijn top tien maar toch leuk om gewoon gelezen te hebben, daarom geef ik dit boek 2.5 sterren.

(door Esther)

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s