Een liefde in Parijs

Titel: Een liefde in Parijs
Auteur: Remco Campert
Uitgeverij: De Bezige Bij
ISBN: 90-234-1238-9
Jaar: 2004
Aantal pagina’s: 160

Richard Sanders is na jaren weg te zijn geweest terug in Parijs, de stad van zijn tienerdromen, om zijn nieuwe boek te verkopen op de schilders-expositie van zijn oude jeugdvriend Ton Verstrijden.
Op zijn eerste dag in Parijs loopt hij een oude kennis tegen het lijf. Een aantrekkelijke dame die hem goed herinnert, alleen Richard haar niet. De volgende dagen spendeert hij met het ophalen van herinneringen in de hoop om de onbekende dame ergens terug te brengen. Beginnende bij de dood van zijn moeder, de relatieproblemen met zijn vader en het begin van zijn dichters-carrière. Ondertussen ontdekt Richard dat zijn vriend Ton erg veranderd is door Parijs, meer dan hij had verwacht.

Soms liggen boeken je echt niet, zijn ze geschreven op een dieper niveau dat voor jou nog te hoog gegrepen is. Dit heb ik vaak met de door school-opgelegde boeken.
Een liefde in Parijs was niet het leuke boek waar ik op hoopte, maar eerder een biografie van een man voorbij middelbare leeftijd die waarneemt dat zijn leven eigenlijk hopeloos mislukt is. Richard had een eenzame kindertijd, want zijn vader had geen tijd voor hem en vond hem een mislukkeling. Een jeugd waar hij niet de waardering kreeg die hij zocht. En zijn latere leven was niet hetgene waar hij op hoopte als jongeman. Hij komt over als een nogal slappe man die zijn passie en levenslust kwijt is.
Maar zoals ik eerder zei, misschien moet je ouder en wijzer zijn om sommige dingen te begrijpen en te waarderen. Zoals ‘het leven dat je voorbijgaat en de tijd die door je vingers glipt’ heeft voor mij niet zoveel betekenis. Het boek is nu eenmaal niet aan mij besteed, om die reden krijgt dit boek 1 ster.

Advertenties

Een gedachte over “Een liefde in Parijs

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s