DIY: Magnetische bladwijzer

resultaat

Het is alweer een hele tijd gelezen, maar hier is dan eindelijk nog eens een bladwijzer idee! Het is een dubbel geplooide bladwijzer die je bovenaan om je pagina heen moet schuiven en die er dan met magneetjes aan blijft hangen.

benodigdheden

1. Benodigdheden

  • dun karton (bv. van een pak cornflakes)
  • een rolletje zelfklevende magneet
  • gekleurd papier
  • allerlei stickers, stempels en aanverwante versiersels

2. Afmetingen

Teken op je karton het formaat dat je wil voor je bladwijzer, zorg ervoor dat je precies in de helft een plooilijn tekent. Knip nu de grote vorm uit, maar knipt  de plooilijn niet door.

versieren

3. De bladwijzer plooibaar maken

Leg een lat op de plooilijn en neem je schaar en snijd hiermee zoals op de foto aangegeven je karton, het is belangrijk dat je het karton niet helemaal doorsnijdt. Plooi het karton nu doormidden en doe het hele proces nog eens opnieuw als het karton niet goed meegeeft.

4. Het versieren

Dit is natuurlijk de leukste stap, je kan helemaal vrij versieren! Knippen, plakken, stempelen… het kan allemaal, ook de binnenkant kan versierd worden!

plastificeren5, 6 en 7 Plastificeren / lamineren

Lamineer of plastificeer je bladwijzer met de hand of met het lamineerapparaat. Zorg er telkens voor dat er steeds een klein randje overblijft aan de zijkanten zodat alles goed blijft plakken.

Waarom? Het plastificeren van je bladwijzer is heel belangrijk om er voor te zorgen dat je boek niet vuil wordt door lijm, verf, potlood…

8. Magneten aanbrengen

Als laatste moet je de magneten aanbrengen. Knip twee even grote stukjes zelfklevende magneet af van je rolletje en plak ze aan weerzijden van je bladwijzer op dezelfde hoogte. Dit kan je handig doen door er eentje op te plakken en de andere er aan te plakken met de magnetische kant en daarna de bladwijzer te sluiten. Zo weet je zeker dat de magneten op de juiste plaats hangen.

Tip! Zorg dat je magneet sterk genoeg is zodat de bladwijzer goed dicht blijft, de goedkoopste magneet is niet altijd even sterk.

Dit is ons eindresultaat!

resultaat

(door Katrien & Ellen)

Knutsel jij ook wel eens je eigen bladwijzers?

Advertenties

4 gedachtes over “DIY: Magnetische bladwijzer

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s