Nachtbeeld

Titel: Nachtbeeld
Auteur: Michele Jaffe
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 978-90-475-1589-2
Jaar: 2011

Iedereen kan zien dat Jane Freeman haar leven perfect is. Ze is knap, is bevriend met de twee populairste trendsetters van de school, heeft de meest begeerde jongen als vriendje en een geweldige stageplaats waar ze heen gaat tijdens de vakantie.

Op een donderdagavond gaat ze samen met haar vriendinnen naar een feestje. Het volgende moment wordt Jane wakker in het ziekenhuis. Ze kan niet praten, bewegen of herinneren wat er is gebeurd.  De politie vertelt haar dat het een wonder is dat ze nog leeft. Terwijl Jane probeert te achterhalen wat er gebeurd is, krijgt ze steeds meer doodsbedreigingen, maar niemand wilt haar geloven.

Wie wou Jane nu vermoorden en om welke reden?

Nachtbeeld is een goede thriller die spannend bleef, vanaf het begin tot het einde.
Bij mysterieverhalen probeer je altijd te raden wie de dader is en bij Nachtbeeld was dat erg moeilijk. De schrijver speelde je bij elk hoofdstuk nieuwe informatie door die weer een ander persoon uit Jane haar omgeving verdacht maakte. Zo kwam het dat ik op een bepaald ogenblik echt niemand meer vertrouwde behalve het hoofdpersonage, want iedereen leek wel een motief te hebben.
Het boek las vlot en is geschikt voor jongeren door de herkenbare elementen die het boek bevat: meisjes die veel tijd besteden voor de spiegel in de schooltoiletten of ouders die weinig tijd voor je hebben.
Het enigste wat ik vrij irriterend vond, was dat niemand Jane geloofde. Volgens mij is die onbegrepenheid ook wel een herkenbaar gevoel voor jongeren.

Nachtbeeld is een echte aanrader voor de liefhebber van  thrillers en krijgt van mij 4.5 sterren.

(door Esther)

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s