Raïssa

Titel: Raïssa
Auteur: Surzhenko en Yann
Reeks: De werelden van Thorgal: Wolvin
Album nr.: 1
Uitgeverij: Le Lombard
ISBN: 9789 -05581762-7

Wolvin, de dochter van de moedige Thorgal en zijn Viking vrouw Ariacia, is al een speciaal meisje sinds haar geboorte. Toen speelde ze al met een familie van wolven, maar dat is nog niet het speciaalste, want Wolvin kan namelijk praten met de dieren, ook al gelooft niemand dat ze die gave heeft.  Nu ze zes is trekt ze graag op avontuur terwijl haar ouders zich met andere zaken bemoeien. Op haar tocht ontmoet ze een wolf die verstoten is door haar roedel. De wolf vertelt haar over de kwaadaardige nieuwe leider, Raïssa, die jacht maakt op reizigers  tot ze een duistere bergholte bereiken. Wolvin wilt graag haar nieuwe vriendin helpen om Raïssa te stoppen, maar het loopt echter anders dan ze had gedacht.

Het concept van Thorgal, de stripreeks waar Wolvin de spinn-off van is, is toch its anders dan andere strips op de markt. De verhalen spelen zich af tijdens de periode waarin Vikingen de macht hadden over Europa.
Deze strip was niet geweldig goed, maar wel leuk om te lezen. Het leukste is dat je meer komt te weten over Wolvin. Ze is echt dapper en wijs voor haar zes jaar. Ze handelt als een volwassene, maar behoudt toch iets kinderlijks. In Raïssa komt Wolvin meer te weten over waar haar naam vandaan komt en haar unieke band met wolven. Naar het einde toe wordt het steeds spannender om natuurlijk te eindigen met een cliffhanger.
Net zoals alle Thorgal gerelateerde reeksen, was Raïssa visueel erg mooi. De tekeningen zijn zeer gedetailleerd en met de hand geschilderd.

Als je een strip zoekt met meer actie dan grappen begeleid met prachtige tekeningen is dit misschien wel iets voor jou.

(door Esther)

Advertenties

2 gedachtes over “Raïssa

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s