Prinses gezocht

Titel: Prinses gezocht
Auteur: Lindsey Leavitt
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 978-90-475-1312-4
Jaar: 2010

Is het niet ieders meisje haar droom om een prinsesje te zijn?
Desi- leeftijd 13- is heel ongelukkig over haar leven. Haar vriendinnen hebben haar de rug gekeerd, de jongen waar ze al jarenlang een crush op heeft,  is samen met haar ex-vriendin en ze zit vast in een zweterig bever kostuum voor haar job. Als haar baas vertelt over magische vissen denkt ze dat hij gek geworden is, maar proberen kan vast geen kwaad, toch? Desi maakt een wens voor het aquarium met magische vissen. Ze wenst dat ze een andere job had dan een dierenwinkel-mascotte zijn. Het volgende moment ziet Desi een vrouw met geel groen haar uit een zeepbel stappen. Ze is een agent van een speciaal bedrijf, dat zich inzet voor mensen van koninklijke bloede. De mysterieuze vrouw legt haar uit dat zij MP (Magisch Potentieel) bezit, wat haar de geschikte kandidaat maakt om Stand-In te zijn voor  prinsessen. Een Stand-In vervult de rol van de prinses wanneer de prinses er voor een tijdje tussen uit wil of ze aanwezig moet zijn bij een oersaai evenement. Met veel plezier neemt Desi haar aanbod aan, maar komt er al snel achter dat het niet zo simpel is als het klonk. Het is best wel moeilijk voor Desi om zich als een prinses te gedragen en tegelijkertijd geen aandacht te trekken. Na enkele keren stand-in te zijn geweest, denkt Desi het wel onder de knie te hebben, maar alles veranderd als er een droomprins voorbijkomt.

Prinses gezocht is het eerste boek uit de Prinses gezocht trilogie.

Omdat  het boek een vrij goedkoop uitziende cover had, verwachtte ik er eigenlijk niet veel van, maar de inhoud bewees mij het tegendeel. Het hoofdpersonage Desi is een meisje met een sterk karakter die vriendelijk blijft zelfs wanneer het leven tegen zit. Het is niet makkelijk voor Desi om de dochter van een moeder die schoonheids-miss was, te zijn en altijd te verbleken in haar bijzijn. Daarom vind ik het terecht dat Desi ook eens in de schijnwerpers terechtkomt, ook al ziet ze er dan uit als de prinses waar ze stand-in voor is. Het verhaal bevat veel grappige situaties waar die arme Desi in terechtkomt. Als stand-in is ze het ene moment een erg verlegen Oosterse prinses met overgewicht die gedomineerd word door haar knappe, slanke zus en het andere moment is ze de indianen-dochter van het stamhoofd. Maar het werd pas echt interessant toen er liefde in het spel kwam. Op het eerste zicht lijkt de prins op een gewone lollige puberale jongen die van gewelddadige video-spelletjes houdt, maar Desi komt erachter dat hij echt om mensen geeft en zich dan ook graag inzet voor een betere wereld. Hoe kan Desi niet verliefd op zo’n prins worden? Het enige probleem is, dat hij denkt dat ze een prinses is.

Prinses gezocht is een humoristisch, leuk en vlot lezend boek en krijgt daarom van mij 3,5 sterren.

(door Esther)

Advertenties

3 gedachtes over “Prinses gezocht

    • De hele trilogie is al uit en te koop. The Royal treatment (2) is sinds Mei 2012 uit en A Farewell to charms (3) sinds juni 2012. Misschien kun je het terugvinden in een grote bibliotheek, maar die kans is denk ik niet erg groot.

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s