Tienduizend Dagen

Titel: Tienduizend dagen
Auteur: Merho
Reeks: De Kiekeboes
Album nr.: 126
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
ISBN: 978-90-02-23893-2
Jaar van uitgave: 2010
Aantal pagina’s: 46

Korte inhoud vanop achterflap: De Kiekeboes worden uitgenodigd om een reis te maken naar Japan. Zij zijn echter niet de enige die naar het verre Oosten trekken: ook Mona gaat naar het land van de rijzende zon! De bekende Japanse robotspecialist No How wil haar gebruiken voor het top secret project Tienduizend Dagen waar ook de yakuza, de Japanse maffia, bij betrokken lijkt te zijn…

Het was al weer een tijdje geleden dat ik nog eens een strip las, dus toen ik even niets te doen had heb ik er maar eens eentje gelezen. Het is Tienduizend dagen van de Kiekeboes geworden en het was een grappige en ontspannende strip.

In deze strip draaide het vooral om Fanny en Konstantinopel, dat vond ik wel eens leuk, want vaak gaat het voornamelijk over Marcel Kiekeboe. Ik vind net zoals veel mensen  dat Fanny het leukste personage is en dat is ook een beetje gemengd in deze strip. Op een bepaald moment moesten de Kiekeboes naar een fanclub en toen Fanny er nog niet was, werd er heel de tijd maar naar haar gevraagd. Wanneer ze dan eindelijk aankwam was het een heuse overrompeling, eigenlijk een beetje zoals het misschien in het echt ook zou zijn. Dit is het soort aspect dat Merho vooral in zijn nieuwere strips gebruikt, de personages die weten dat ze een stripfamilie zijn. Soms vind ik dat wel leuk, want dat kan tot grappige situaties leiden, maar soms zou ik liever hebben dat er gewoon een verhaal wordt verteld zonder dat er wordt gesproken over een fanclub of iets dergelijks.

Verder vond ik dat de strip grappig was, maar soms net ietsjes te. Kiekeboe maakt heel de tijd opmerkingen over de gewoontes uit Japan, die vaak grappig zijn. Soms kan dit echter ergerlijk worden wanneer er te veel van die mopjes op korte tijd worden gemaakt. Maar over het algemeen vond ik het dus een leuke strip om te lezen als ontspanning.

(door Ellen)

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s