DIY: Dromenvanger

dv8Naar aanleiding van het nieuwste boek van Daniela Sacerdoti, Dreams, kwam ik op het idee om een dromenvanger te maken. Ik heb wat rond gesurft op het internet en dit is er van gekomen. Lees verder om te zien hoe ik dit gedaan heb.

Dromenvanger   origami

Benodigdheden:

  • Een vrij lang, mooi lint (lengte hangt af van de grote van je dromenvanger)
  • Een voorgemaakte ring uit de hobbywinkel of een stevige ijzerdraad
  • Indien je ijzerdraad gebruikt: een kniptang en tape
  • Touw om het web te maken
  • Leuke kralen
  • Dingetjes die je onderaan je dromenvanger wil hangen bv. knopen, lintjes, veren…
  • Schaar en sterke lijm

boeklover5

1 & 2. De ring maken

Als je geen voorgemaakte ring hebt, kan je deze uit stevige ijzerdraad maken. Ik heb een oude elektriciteitskabel gebruik. Gebruik een kniptang om de draad op de gewenste lengte te knippen, vorm een cirkel en plak de uiteinden met tape aan elkaar.

3. De ring omwinden met lint

Neem een mooi lint en zet het vast op de ring met een wasknijper. Omwind de de hele ring met het lint en zorg ervoor dat het lint niet dubbel plooit zodat er geen hobbels ontstaan.

boeklover6

4 & 5. Het lint vastmaken

Wanneer je de hele ring hebt omwonden met het lint, gebruik je lijm om de twee uiteinden van het lint vast te plakken. Zet er vervolgens een wasknijper op vast en laat het drogen. Nu zal je lint niet meer loskomen.

boeklover7

6 & 7. Het web maken

Knip van je bol touw een heel lang stuk af, de lengte hangt vooral af van de grootte van de ring. Ik zou vooral zeggen: Knip beter te veel dan te weinig af. Als je toch nog  te weinig hebt, kan je er nog altijd op een subtiele manier een nieuw stuk touw aanknopen.

Maak van het begin van het touw een lus waaraan je de dromenvanger kan ophangen als hij af is en knoop deze vast aan de ring. Laat een beetje plaats tussen en maak dan een lus zoals je kan zien op afbeelding 7. Trek de lus aan en laat weer wat plaats tussen en maak de lus nog eens. Zo ga je verder tot je weer bij het begin van de ring komt. Zie afbeelding 8 en 9.

boeklover8

Wanneer je helemaal rond bent ga je gewoon verder met lussen maken, maar dan niet aan de ring zelf maar aan het touw van de vorige ronde, zoals je op afbeelding 10 en 11 kan zien. boeklover9

12 & 13. Het web versieren

Ga verder met lussen maken tot je aan het midden komt, laat daar wel nog een gat open, om de goede dromen doorheen te laten gaan ;). Na ongeveer 2 rondes kan je ook beginnen om het ‘web’ te versieren. Dit doe door op willekeurige plaatsen kralen op het touw te rijgen.

14 De ‘aanhangsels’

Wanneer je volledig klaar bent met het web te maken kan je nog ‘aanhangsels’ aan de ring hangen. Officieel moet je er veren aanhangen, maar ik wou het eens wat anders doen. Ik heb er gewoon leuke prulletjes aangehangen zoals knopen, strikjes, leuke bolletjes…

Nu is je dromenvanger klaar, hang hem boven je bed en hopelijk heb je alleen nog maar fijne dromen!

dv8

(door Ellen)

2 gedachtes over “DIY: Dromenvanger

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s