Prinsessen

Titel: Prinsessen
Auteur: Catarina Hurtig
Uitgeverij: A.W Bruna VIP
ISBN: 978-90-229-9342-2
Jaar: 2007
Aantal pagina’s: 247

Bestaat Assepoester echt of is het enkel een vaak verteld sprookje? In Prinsessen geeft Catarina Hurtig haarfijn 8 voorbeelden van Assepoesters.

Acht koninklijke hoogheden die kieze voor een liefde met iemand van het gewone volk.
De Zweedse Kroonprinses Victoria viel als een blok voor haar sporttrainer Daniel, prinses Madeleine en haar kortstondige relaties met onder andere enkele duistere types, Prins Haakon van Noorwegen verkiest Mette-Marit als zijn kroonprinses terwijl ze al een zoontje uit een onzedelijke relatie heeft, Martha Louise nam afstand van haar titel als Hare koninklijke hoogheid van Noorwegen om te mogen trouwen met ‘de schoonzoon uit hel’, Alexandra had de trouwring van de Deense prins Joachim om haar vinger maar wisselde deze toch liever in voor een andere, Mary uit Australië trouwde de kroonprins Frederik van Denemarken, Argintinische furie Maxima bracht leven in het Nederlandse koningshuis door haar relatie met volgende-in-lijn-voor-de-troon Willem-Alexander, Mathilde sloeg Filip van België aan de haak, Charlotte (kleindochter van Grace Kelly) is eeuwig in de schijnwerpers en de Spaanse kroonprins Felipe verandert zijn geheime relatie met Letizia in een huwelijk.

Ik hou net als menig ander wel van een royal roddel. Het boek is geschreven door een Zweedse journaliste van een royaltyblad en dat merk je. Je krijgt alle correcte data en evenementen, maar ook de geruchten van wie doet het met wie en  welke Koningin bemoeit zich met haar zoons relatiekeuzes. Catarina Hurtig deelt naast de informatie verkregen met behulp van haar status als journalist ook citaten en haar eigen mening op de zaken, soms komt ze zelfs partijdig uit de hoek. Maar het blijft toch knap als je per prinses 22 pagina’s vol kan schrijven. In het midden van het boek zitten ook foto’s van de besproken prinsessen. Op bepaalde momenten vind ik het een beetje langdradig worden, maar over het algemeen is het vlot en erg levendig geschreven.

 

 

Advertenties

8 gedachtes over “Prinsessen

  1. Het klinkt op zich wel interessant. Alleen hou ik nooit zo van roddels. Nou ja, soms is het wel leuk om te weten, maar van de royalty? Dat hoeft van mij niet zo. 😉 Leuk dat je hier een recensie over schreef! Ik kende dit boek helemaal niet.

  2. Pingback: Boekreview | Cherishday

  3. Had nog niet gehoord van het boek, leuk dat deze prinsessen erin zijn gekomen juist deze prinsessen vind ik leuke persoonlijkeheden uitstralen zeker mette marit en de super mooie charlotte

  4. Pingback: Zomer is voorbij | Cherishday

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s