Gossip & Gucci

Titel: Gossip & Gucci
Auteur: Lauren Weisberger
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978-90-225-5290-2
Uitgave: 2005
Aantal pagina’s: 367

Bette heeft een saaie kantoorbaan bij een grote bank ik New York. Dag in dag uit dezelfde sleur zonder enige opwinding. Totdat ze een baan krijgt bij een nieuw, hip evenementenbureau. Hierdoor gaat ze bijna elke avond (en nacht) naar allerlei feestjes en ontmoet ze verschillende bekende mensen. Waaronder Philip Weston, een man waar ieder meisje van droomt, maar zij wist van zijn bestaan nog niet eens af. Na een feestje met veel te veel drank wordt ze plots wakker in zijn bed. Ze kan zich niets meer herinneren van wat er die avond gebeurd is, maar nu schijnt iedereen te denken dat zij en Philip een koppel zijn…
Van haar bazin moet ze de schijn op houden en doen alsof ze samen is met Philip, omdat het goede publiciteit is voor het bedrijf. Maar wat moet Bette dan doen met de knappe uitsmijter van een hippe club en met haar steeds meer verwaterdere vriendschappen?

Met haar geweldige debuutroman De duivel draagt Prada was Lauren Weisberger al meteen goed gestart. Ik heb de indruk dat Gossip & Gucci een beetje doorgebreid is op dit succes, want het plot vertoont vele gelijkenissen. Het gaat in beide verhalen over een jonge vrouw die plots een hippe baan krijgt en transformeert tot een andere persoon en hier leidt haar sociale leven onder.
Als ik De duivel draagt Prada niet had gelezen had ik het een heel origineel plot gevonden. Hiermee wil ik niet zeggen de boeken een exacte kopie van elkaar zijn, integendeel, Maar de grote lijnen lijken op elkaar.

Het is duidelijk dat Lauren Weisberger iets van de zaak afweet, ik vind dat het verhaal vrij geloofwaardig overkomt. Ik denk dat ik absoluut niet bevriend zou worden met Bette of één van haar collega’s. Maar dat toont aan dat Weisberger haar personages goed heeft uitgewerkt en de lezer er een correct beeld over kan vormen.

Voor mij was het verhaal bovenal zeer ontspannend en aangenaam om te lezen. Het einde was vrij cliché maar toch op zijn eigen manier verrassend. Ik denk dat elke Chicklit liefhebber dit boek met veel plezier zal lezen!

 

Advertenties

3 gedachtes over “Gossip & Gucci

  1. Ik las de samenvatting en dacht meteen aan The devil wears prada, heb alleen de film gelezen, hoewel het boek in de kast staat boven (misschien ga ik em toch maar lezen!) dus wist niet dat het dezelfde schrijver had. Eerst maar eens the devil wears prada lezen en dan wie weet deze!

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s