Peut… challenge niet voltooid

Misschien herinner je je het nog wel. Enkele weken geleden deelde ik mee dat ik gedurende drie maanden geen nieuwe boeken meer zou aanschaffen.
Dat moet lukken dacht ik, maar het bleek moeilijker dan voorzien.

Afbeelding afkomstig van weheartit.com

Allereerst was er die aanvraag van de VRT om binnenkort een opname op een boekenmarkt in Gent te maken. Ze willen ons er filmen terwijl we boeken kopen.
Ja, hallo! Ik ben wel bezig met een ‘geen boeken challenge’!
Ze vonden niemand anders en waarom zou je die kans nu laten liggen? Het is op zich een leuke ervaring, maar het komt alleen niet zo goed uit.

Enkele dagen later kreeg ik een e-mail van Pan Macmillan met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn om een boek uit hun najaarscatalogus te recenseren.
Maar… dat gaat toch helemaal niet? Ik mag geen boeken meer ontvangen! Hoewel, dit aanbod is wel interessant en dat ding van de VRT zit me toch al in de weg, dus… waarom ook niet?

Behalve dat zag ik op Goodreads dat mijn leesclub in september weer een nieuw boek recenseert. Een boek dat ik niet heb…
Ach, het maakt ook niet uit, ik ben toch al slecht bezig en bovendien kan je een leesclub niet meetellen. Je ‘moet’ er wel aan meedoen.

Om het nog erger te maken stuitte ik onlangs nog eens op Swimming Pool Sunday, een boek van Madeleine Wickham waar zoveel goede herinneringen aan vast hangen. Ik wou al een hele tijd een andere boek uit de reeks kopen en plots kwam het in me op dat ik het ook online, via The bookdepository, kon bestellen.
Maar eigenlijk is dit helemaal niet dringend. Ik lees het alleen maar voor mezelf en ik kan toch een paar maanden wachten? Ach ja, ik heb toch al gefaald voor die challenge en ik heb het boek al opgezocht én toegevoegd aan mijn winkelmand.

En zo besloot ik dat ik overduidelijk, definitief en laf gefaald heb.
Ik kan het nog goed praten door te beweren dat het om een domino-effect gaat dat werd gecreëerd door de VRT, maar of dat echt opgaat… Dat is maar de vraag!

Zou het jou lukken om zo’n challenge vol te houden? Denk je dat ik het anders had moeten aanpakken?

Advertenties

10 gedachtes over “Peut… challenge niet voltooid

  1. Ha ha! Prachtig. Dat aanbod van de tv en van Pan MacMillan moet je natúúrlijk aannemen! Dat is gewoon hartstikke leuk. Die andere zijn twijfelachtig… 🙂

    Ik heb geen book-buying-ban, maar probeer het aantal nieuwe boeken wel te beperken. Toch ben ik zaterdag met 4 nieuwe boeken thuisgekomen, alwaar nóg een boek op me lag te wachten. En in September zal ik ook weer heel wat nieuwe boeken krijgen (Manuscripta en een boekenruil). Het is niet tegen te houden. Misschien moet ik maar denken dat ik over een paar jaar misschien wel helemaal niet meer met m’n blog bezig ben – en dan heb ik nog een lekker stapeltje boeken liggen…

  2. Haha, lastig he? Ik hou het nu trouwens al een behoorlijk tijdje vol. De laatste boeken die ik heb gekocht was The Hungergames trilogie.

  3. Ik weet precies wat je bedoelt… Ik koop ook veel te veel boeken (nu, ja, wat is te veel?) en besloot deze maand geen enkel boek te kopen… Ik meed alle mails van BookDepository en Amazon Kindle en was zelfs in staat geen enkel boek aangeraden door bloggers op mijn wenslijst te zetten. Maar toen stapte ik op een zonnige zaterdagnamiddag binnen in de Fnac, gewoon maar om te kijken. En stapte even later met 8 boeken weer buiten… 🙂

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s