Alles te verliezen

Titel: Alles te verliezen
Auteur: Esther Verhoef
Uitgeverij: Anthos | Amsterdam
ISBN: 978-90-414-1057-3
Aantal pagina’s: 318
Jaar van uitgave: 2008

Claire is 32, heeft een man, twee dochters en een prachtig huis, kortom een perfect leven. Maar haar verleden is niet zo perfect en daarom vertelt ze hierover ook niemand iets. Het lukt haar aardig om dit verborgen te houden, maar dan duikt Marius, haar ex die 10 jaar in de gevangenis gezeten heeft, ineens op. En hij is niet van plan haar zomaar te laten gaan…

Toen ik een recensie van dit boek op readabook las, was ik meteen verkocht: dit boek moest ik lezen! En het heeft niet ondergedaan aan mijn verwachtingen, al vanaf de eerste pagina werd ik meegezogen in het verhaal en het las heel vlot.

Het verhaal is opgebouwd uit drie verhaallijnen, je hebt het verhaal van Claire als 32-jarige vrouw, dat van haar man en dat van Claire als ze rond de 20 jaar oud is. Je komt stukje bij beetje te weten hoe Claires verleden in elkaar zit en welke geheimen Harald (haar man) en zij voor elkaar hebben. Doordat je steeds wat meer te weten komt, blijf je geïnteresseerd in het verhaal en vond ik het heel moeilijk om het boek weg te leggen.
Het was niet per se een heel spannend boek, maar ik vind het de naam literaire thriller wel waardig. Het is niet echt psychologisch, maar ook niet helemaal gefocust op geweld en moord, ergens tussenin dus. Dat heb ik persoonlijk het liefst en dat maakt dat ik het boek echt heel goed vind.

Ik vind het spijtig dat ik het boek geleend heb van de bibliotheek en niet zelf gekocht heb, want ik had hem graag in mijn boekenkast gehad om nog eens opnieuw te lezen! Het is een van de beste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen en ik ben er van overtuigd dat menig thrillerliefhebber dat ook zal vinden!

5 op 5

Advertenties

11 gedachtes over “Alles te verliezen

  1. Pingback: Rendez-vous | Boeklover

  2. Pingback: Nieuwe boeken (22/12) | Boeklover

  3. Pingback: Een terugblik op 2012 | Boeklover

  4. Pingback: Boekenfestijn 2013 | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s