Rendez-vous

Titel: Rendez-vous
Auteur: Esther Verhoef
Uitgeverij: Anthos
ISBN: 978-90-414-2026-8
Jaar van uitgave: 2006
Aantal pagina’s: 334

Simone, haar man Eric en haar twee kinderen, Isabelle en Bastian verhuizen naar Zuid-Frankrijk om daar een nieuw leven te beginnen. Ze hebben een oud landhuis gekocht dat ze willen opknappen en er daarna een deel van als chambres d’hôtes verhuren. Het is een moeilijk karwei om helemaal zelf te doen, maar gelukkig ontmoeten ze Peter, die een bouwbedrijf heeft en hen helpt bij het renoveren.
Voor Simone is het een moeilijke tijd: haar man heeft amper tijd voor haar, ze heeft moeite met de taal, ze mist haar vriendinnen… Maar dan is er plots Michel, een knappe werkman, waar ze zich wel heel erg toe aangetrokken voelt en die haar gestructureerde leven overhoop haalt.

Dit is het tweede boek dat ik van Esther Verhoef lees en ik ben fan! Eerder las ik al Alles te verliezen en Rendez-vous heeft hier niet aan onder gedaan. Ik werd al vanaf de eerste pagina het verhaal ingesleurd en ik kon niet meer stoppen met lezen.

Als je de korte inhoud bekijkt, lijkt het eerder op een liefdesverhaal. Maar dat is het eigenlijk niet, het is een echte thriller en dat merk je al vanaf de allereerste pagina. Het verhaal begint met een flashforward naar het moment dat Simone vastzit in de gevangenis. Je wil meteen weten hoe dat komt en wat er gebeurd is. Door het verhaal heen volgen de flashforwards elkaar op en je wordt steeds nieuwsgieriger naar hoe de vork in de steel zit. Hierdoor krijgt het verhaal vaart en wil je steeds verder lezen, het houdt de spanning er ook goed in. Je denkt dat je meer weet, maar eigenlijk wordt je heel de tijd op het verkeerde been gezet, daar hou ik wel van.

Ik kon me ook heel goed inleven in Simone, alles is zo overtuigd verteld. Haar verdriet, angst en opluchting springen echt van de pagina’s en dit is voor mij vrij uniek. Zeker de allerlaatste zin van het verhaal was heel onverwacht, maar toch een beetje verwacht en tegelijk heel goed gevonden. Nogal een vreemde uitleg, maar hieruit kan je afleiden dat ik die zin echt heel goed geplaatst vond.

Ik kan nog een tijdje doorgaan met vertellen wat ik allemaal zo goed vond aan dit boek, maar dat ga ik niet doen. Mijn oordeel: als je op zoek bent naar een echt goede thriller, moet je Rendez-vous zeker lezen!

10 gedachtes over “Rendez-vous

  1. Toen ik de omschrijving las, dacht ik ook: huh? Ze schreef toch thrillers?
    Doordat je zo enthousiast bent over het boek wil ik ‘m ook lezen!

    • Ja, het is wat moeilijk om uit te leggen, want anders zou ik het hele verhaal al verklappen en dan is er natuurlijk niets meer aan! Maar vertrouw op mij: het wordt spannend! 🙂

  2. Pingback: Nieuwe boeken (22/12) | Boeklover

  3. Pingback: Boekenfestijn 2013 | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s