Duivels dagboek

Titel: Duivels dagboek
Auteur: Nicholas D. Satan
Uitgeverij: Librero
ISBN: 978-90-8998-039-7
Aantal pagina’s: 160
Uitgave: 2008

De duivel als een gewone zakenman die zijn best doet om succesvol te zijn.
Nicolas D. Satan was het niet eens over het beleid daar in de hemel en verhuisde daarom naar beneden. Hier begon hij zijn eigen onderneming met als naam Satancorp. Zijn eerste taak was om de schepper tegen te werken tijdens het maken van de aarde. Later legde hij de hand aan de mensheid. Ooit al eens willen weten hoe de duivel de schepping van de aarde ervoer, waar hij was toen Eva de appel van de boom plukte en wat hij te maken had met de Spaanse inquisitie?

Allereerst, ik wil hier niemand op zijn tenen trappen, want Duivels dagboek is gewoon een samenvatting van onze geschiedenis vanuit een ander zicht gezien, namelijk dat van de duivel.

Het boekje is om mensen aan het lachen te maken, om de draak te steken met enkele bekende mensen van jaren geleden, grappige gebeurtenissen en toevalligheden. Het is kort gezegd een parodie op de mensheid. De eerste 100 pagina’s waren wel leuk om te lezen, maar daarna is de nieuwigheid van het concept eraf en leest het wat saaier.

Het mooiste aan dit boekje is de vormgeving: een oud uitziende kaft; zoals een dagboek van voor de drukkerij was uitgevonden, goud gerande pagina’s en allerlei illustraties en foto’s van bekende schilderijen. Het leest ook echt als een dagboek, maar dan eentje die over een veel langere tijdsspanne gaat dan een normaal dagboek.

Een apart boekje waar je nog wel om kunt lachen.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Duivels dagboek

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s