Hou je mond!

Titel: Hou je mond!
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 9789044309904
Aantal pagina’s: 336
Jaar van uitgave: 2006

Korte inhoud van uitgeverij:
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s.  Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

In de drukke examenperiode had ik een boek nodig waardoor ik me helemaal kon ontspannen en de wereld even verlaten. Hou je mond! was hiervoor uitermate geschikt. Het boek is grappig, leest vlot, heeft geen zware inhoud die veel concentratie vergt, er zit romantiek in… Ik heb er dus van genoten.

Waar ik soms last van heb bij de Shopaholic boeken is dat ik het na een tijdje wat eentonig begin te vinden, maar bij dit boek was dat niet zo. In het begin vertelt Emma al haar geheimen aan een man waarvan ze denkt dat hij een wildvreemde is, maar achteraf blijkt dat hij toch vrij belangrijk is in haar leven en dat is gewoon vragen om problemen. Ik dacht meteen: hij gaat alle geheimen aan iedereen rondbazuinen en Emma geraakt in de problemen. Maar neen, dat gebeurt niet, zo origineel is Sophie Kinsella gelukkig wel. Ze vertelt eigenlijk gewoon hoe het leven van Emma eruit ziet en wat die man er mee te maken heeft met een heleboel humor. Je zou denken dat dit dus de eentonigheid is waar ik het daarjuist over had, maar wonder boven wonder is het eigenlijk wel interessant!

Ik vind Emma voornamelijk een grappig personage dat op allerlei mogelijke manieren in gênante situaties terecht komt. Soms was ik echt hardop aan het lachen en zeker als je in de klas zit te wachten om naar buiten te mogen na je examen kan dat soms rare blikken opleveren! Het boek was dus de perfecte mix van romantiek, humor en totale ontspanning.

4,5 op 5

Advertenties

5 gedachtes over “Hou je mond!

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s