Fotokalender 2013

Het jaar loopt stilletjes aan op zijn einde en dus is het tijd om een nieuwe kalender/agenda aan te schaffen.
Wij maakten met pixum.be een fotokalender. Er is ook een Nederlandse afdeling van dit bedrijf. Naast fotokalenders kan je je digitale foto’s laten afdrukken en allerhande dingen zoals fotoboeken maken.
Wij laten jullie graag weten hoe het maken van zo’n kalender ons bevallen is.

pixum

Het maken van de kalender is heel erg gemakkelijk. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je te werk gaat. (1) Allereerst kan je kiezen uit verschillende soorten kalenders. (2) Het formaat kan je ook kiezen, wat erg aangenaam is, want wij wilden er graag een grote voor in onze keuken.

pixum1

Wat goed is, is dat het snel gaat. Je moet geen uren zitten puzzelen tot alles mooi geschikt is, neen met de voorgemaakte designs (4) was het zo gepiept. Ook het uploaden van foto’s duurde niet lang, maar dat ligt waarschijnlijk ook aan je computer (3).
Op een dik kwartier was onze kalender gemaakt en besteld. We hadden wel al op voorhand nagedacht over welke foto’s we wilden gebruiken.

pixum2

Hier zie je enkele voorbeelden van hoe de kalender er op het computerscherm uitzag.
Na bestelling werd er ons verteld dat het ongeveer vijf dagen zou duren voor de kalender geleverd werd. Al popelend wachtten we de postbode op, maar helaas kwam het rechthoekige pakket twee dagen later aan, wat overigens nog steeds vrij snel is, bpost kennende. Knipogende emoticon

pixum3

En daar was ie dan, onze mooie kalender! De foto’s zijn van goede kwaliteit, maar dit hangt ook af van het aantal pixels van je camera.
De kalender is erg duidelijk, maar spijtig genoeg zijn er geen lijntjes tussen de verschillende dagen. Ook is er een weergave van de twee volgende maanden, maar dat is ook zelf in te stellen. Wij vinden het in elk geval handig.
We hadden liever gehad dat er bovenaan ringetjes waren i.p.v. in het midden, zodat we de kalender aan een haakje konden ophangen. Er is wel een gaatje, maar dat is minder stevig.

Eindoordeel: Pixum is een zeer gebruiksvriendelijke website, die op korte tijd allerlei leuke foto-accessoires levert. Je kan jezelf verwennen of iemand anders iets schenken.

Maakte jij al eerder online een fotokalender?

Dit artikel is gesponsord door Pixum, maar onze mening is hierdoor niet beïnvloed.

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s