Hals over kop

Titel: Hals over kop
Auteur: Jill Mansell
Uitgeverij: Poema Pocket
ISBN: 9789021012575
Aantal pagina’s: 352
Jaar van uitgave: 2012

Korte inhoud van de uitgeverij:

Jessie Roscoe is al jaren single en woont samen met haar zoon Oliver in het rustige Upper Sisley. Niemand weet wie de vader van Oliver is, en dat wil Jessie graag zo houden. Maar alles wordt anders als Jessies oude vlam, de aantrekkelijke acteur Toby Gillespie, met zijn gezin in het dorp komt wonen. Toby hoeft maar één blik op Oliver te werpen en een klein rekensommetje te maken om te weten hoe de zaken ervoor staan…

Intriges, verhoudingen, ontluikende pubers en roddelende vrouwen: in Hals over kop volgen de hilarische gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo op.

De achterflap doet uitschijnen dat dit boek voornamelijk over 1 personage gaat, Jessie. Maar dat is niet helemaal waar, het gaat eigenlijk over alle bewoners van het dorp waar Jessie woont, Upper Sisley. Je krijgt het verhaal ook te horen vanuit de verschillende standpunten van de bewoners.

Wat wel klopt aan de achterflap is dat het boek gevuld is met intriges, verhoudingen, ontluikende pubers en roddelende vrouwen en dat al deze gebeurtenissen elkaar opvlogen in hoog tempo. Voor mij lag het tempo soms wat té hoog. Iedereen ging vreemd met iedereen en verborg al dan niet al jaren dat hij/zij een kind met een andere man/vrouw had. Op den duur geloofde ik er niets meer van. Ik had het gevoel dat Jill Mansell hetzelfde verhaal in een wat kortere versie, waarin hier en daar een paar relaties geschrapt waren, had kunnen schrijven. Dit zou de geloofwaardigheid van het boek sterk ten goede komen.

Mijn  kritiek op de geloofwaardigheid neemt niet weg dat ik het wel heel leuk en ontspannend vond om te lezen. Af en toe was het verhaal grappig en ook wat mysterieus, je wil tenslotte wel weten wie er met wie vreemdgaat en waarom die ene vrouw toch altijd met die andere vrouw telefoneert op zaterdag.

Als je op zoek bent naar een lekker makkelijk boek voor tussendoor is Hals over kop zeker een aanrader.

3-op-5_thumb.jpg

Advertenties

Een gedachte over “Hals over kop

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s