Mysteries in Nederland – Amsterdam

Titel: Mysteries in Nederland – Amsterdam
Auteur: Martijn J. Adelmund
Uitgeverij: Bruna Uitgevers
ISBN: 9789044964448
Aantal pagina’s: 157
Uitgave: 2008

Amsterdam, bekend over de hele wereld voor zijn red light district en koffieshops, maar het is veel meer dan dat. De bekende Nederlandse stad heeft een rijk verleden achter zich. In Amsterdam zijn er door de jaren heen curieuze dingen gebeurd. Welke spoken dwalen er in de oostvleugel van Schiphol, wat is er gebeurd met magere Josje dat ze op zulke tragische manier aan haar einde kwam en wie is de verrader van Anne Frank? Bekijk Amsterdam eens op een heel andere manier; met behulp van legendes en vreemde verhalen ontdek je meer dan het alledaagse oog laat zien van de grote stad Amsterdam.

Als Nederlandse kreeg dit boek meteen een ereplaats in mijn mandje. Aangezien ik afgelopen zomer ook voor het eerst naar de stad Amsterdam was gereisd, leek dit boek mij extra interessant.

Mysteries in Nederland vertelt via verschillende legendes, oude rapporten van ooggetuigen en misdaadzaken over de horrors, fantomen en mirakels die er plaats vonden. Zo is er een verhaal over een dappere dienstmeid die zeven misdadigers te slim af was met haar scherpe keukenmes. Of een groepje nimfen, die graag solden met een scheepsman en steeds zijn boten loslieten op de Amstel.
Al deze verhalen kun je makkelijk te situeren op een kleine stadskaart, die zich in het boek bevindt, waar met cijfers de verhalen op staan aangeduid. Bij elk verhaal wordt ook vermeld hoe je op de plaats kan komen: welke metro je moet nemen of waarlangs je moet wandelen.

Mysteries in Nederland-Amsterdam leest eerder als een geschiedenisboek dan een roman, maar dan luchtiger door de grote hoeveelheid fantasie (of ware gebeurtenissen) die er in zitten. Het lijkt me vooral leuk leesmateriaal als je bekend bent met Amsterdam of als je juist van plan bent om de stad te bezoeken.

3-op-5_thumb.jpg

Advertenties

3 gedachtes over “Mysteries in Nederland – Amsterdam

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s