Slapeloze nachten

Titel: Slapeloze nachten
Auteur: Madeleine Wickham (aka Sophie Kinsella)
Uitgeverij: The House of Books
Jaar van uitgave: 2007
Aantal pagina’s: 271

Korte inhoud van de uitgeverij:
Chloe wil er even tussenuit. Haar man Philip heeft problemen op zijn werk. Het hele gezin is toe aan een welverdiende vakantie. Gelukkig mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect.
Hugh is ongelukkig. Zijn vrouw Amanda lijkt meer geïnteresseerd in de nieuwe keuken dan in hem. Hij moet zo hard werken dat hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Dankbaar accepteert hij aanbod van zijn oude vriend Gerard om met zijn gezin een weekje in diens Spaanse vakantiehuis door te brengen – perfect.
Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Boeken van Madeleine Wickham of Sophie Kinsella zijn altijd wel ontspannend om te lezen, zeker tijdens een drukke examenperiode. Zo was het ook voor Slapeloze nachten.

Voor je begint met lezen moet je wel weten dat er een verschil is tussen Sophie Kinsella en Madeleine Wickham. Het is dezelfde persoon, maar haar schrijfstijl is anders. De boeken verschenen onder Kinsella’s naam zijn namelijk humoristischer en meer typisch Chicklit. Die van Wickham zijn eerder iets serieuzer, maar verwacht zeker geen bloedserieuze roman, het blijft wel luchtig hoor!

Ik vond het een leuk concept, twee families die toevallig in hetzelfde vakantie huis terecht komen. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal vrij voorspelbaar zal uitdraaien. Dat was bij sommige gebeurtenissen ook zo, maar er zaten toch ook wat verassingen en connecties tussen die ik niet had zien aankomen. Op vlak van voorspelbaarheid viel het dus goed mee.

Het lezen zelf ging heel vlot, het was een luchtig verhaal en er zaten interessante personages tussen. Zeker Chloe vond ik  een leuk personage, ik kon me goed in haar inleven. De personages waren ook wat meer uitgediept dan in de Chicklits van Sophie Kinsella, dat maakte dat ik ze interessanter en vooral minder karikaturaal vond. De schrijfstijl van Madeleine Wickham beviel me daardoor ook!

Het boek is vooral vlot en luchtig, maar toch voldoende uitgediept om niet te voorspelbaar te zijn!

4-op-5_thumb.jpg

Lees ook de recensies van andere boeken van Madeleine Wickham! 

Overall, it was a nice novel with some original twists and turns which will cheer you up when you’re down!
Katrien over The Gatecrasher – 4/5

Op het eerste zicht vroeg ik mij af wat alle personages eigenlijk met elkaar te maken hadden. Gelukkig kwam ik dat algauw te weten en ik vond het verband tussen hen een beetje toevallig, maar ook wel boeiend.
Ellen over De vraagprijs – 4,5/5

Advertenties

3 gedachtes over “Slapeloze nachten

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s