Boekenfestijn 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk ben weer naar het boekenfestijn geweest! Helaas vond ik dat er dit jaar niet zoveel was dat me interesseerde. Ik ga vooral voor de Engelse boeken, omdat die minder makkelijk in de bibliotheek te vinden zijn. Dit jaar was er slechts één tafel Engels en die bestond vooral uit klassiekers. Bovendien heb ik me ook aan de regel gehouden om niets mee te nemen waar ik nog niet van gehoord heb, want ik heb zo nog genoeg ongelezen boeken.
Hieronder toon ik nog eens even alle boeken apart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls eerste kwam ik langs de tafel met reisgidsen en aangezien ik van plan ben om deze zomer een keer het Noorden van Engeland te bezoeken, leek dit me het ideale boek. Er staat allerlei leuk tips in, zowel voor wandelingen in de natuur als culturele activiteiten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinds ik literatuur ben gaan studeren heb ik een voorkeur ontwikkeld voor negentiende-eeuwse romans en aangezien ik al een heleboel goeds gehoord heb over The Pickwick Papers, was dit het ideale moment om er een exemplaar van aan te schaffen. Wanneer ik het ga lezen weet ik nog niet, want ik heb nog best wat klassiek leeswerk voor de colleges, maar misschien dat ik op mijn reis naar Engeland nog wel wat tijd vind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANog een klassieker: de Russische Madame Bovary. De cover vind ik echt lelijk,  maar mijn college Europese literatuur heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Aangezien ik geen Russisch kan lijkt Engels me een goed compromis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVroeger keken ik en mijn broer en zus naar de verfilming van Pieter Konijn en dat vond ik zo leuk, dat ik de verleiding niet kon weerstaan om deze kinderklassieker ook mee te nemen. Nu maar hopen dat ik binnenkort kan voorlezen aan Engelstalige kindjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk heb al een aantal boeken van Philippa Gregory gelezen en die vond ik altijd al leuk en interessant, dus leek het me een goed idee om eens een van haar jeugdboeken te ontdekken. Dit keer speelt het verhaal zich niet af aan het hof van de Tudors, maar in Italië. Ik ben benieuwd!

Zo, dit waren mijn nieuwe aanwinsten van het boekenfestijn in Leuven. Het was niet zo leuk als ik verwacht had, maar ik heb toch weer een aantal mooie boeken voor een goed prijsje kunnen aan de haak kunnen slaan.

Ga jij naar het boekenfestijn?

Advertenties

11 gedachtes over “Boekenfestijn 2015

  1. Minstens één en doorgaans twee keer per jaar. Vorig jaar ging ik uiteindelijk zelfs naar vier verschillende edities. Nu is het wel nog even wachten vooraleer er terug eentje in mijn buurt is. Wel jammer dat het aanbod ieder jaar wat minder lijkt te worden.

    • Wow, je bent vorig jaar veel geweest! Ik heb ook de indruk dat het aanbod steeds wat minder wordt, want drie jaar geleden ging ik voor het eerst en was er precies een heleboel meer.

  2. Het was enigszins een tegenvaller, aan de andere kant had ik nu wel meer oog voor de Nederlandstalige boeken. Ach Katrien: zoveel talen en dan geen Russisch kunnen 😉 Anna Karenina is wel echt zo’n klassieker (heb enkel de film gezien en die had al de verhaallijn als Madame Bovary en Eline Vere).

    • Het probleem met de Nederlandstalige boeken vind ik dan weer dat het zo eindeloos is en dat ik niet goed weet waar te beginnen. Ik ben benieuwd naar de boeken die je gekocht hebt. Je doet toch een haul op je blog hè?

  3. Pingback: Nieuwe boeken: juni 2015 | Boeklover

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s