Nieuwe boeken: juni 2015

Het is alweer van het boekenfestijn in februari geleden dat ik nog een bericht schreef over mijn nieuwe aanwinsten. Het is niet zo dat ik in de tussentijd geen nieuwe boeken meer gekocht of gekregen heb, maar het waren er zo weinig dat ik het niet de moeite waard vond ze hier te plaatsen. De afgelopen paar dagen, echter, is er toevallig (en soms ook iets minder toevallig) heel wat bijgekomen! Hieronder een kort overzichtje.

Voor recensie

Als sterren aan de hemel staan - McFarlane / Zwarte veren - Bishop

Als sterren aan de hemel staan – McFarlane | Zwarte veren – Bishop

Deze twee boeken kreeg ik opgestuurd ter recensie. In Als sterren aan de hemel staan ben ik ondertussen bezig en het is een ongelofelijk ontspannende chicklit over een vrouw die na een desastreuze relatie haar jeugdvlam weer ontmoet en natuurlijk is hij getrouwd. Binnenkort krijgen jullie hiervan een recensie voorgeschoteld. Zwarte veren viel totaal onverwacht bij mij in de brievenbus en ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moet, want ik heb het eerste boek in de reeks niet gelezen. Zou het mogelijk zijn om het zonder voorkennis te lezen?

Ebooks

Ik heb sinds enkele jaren een ereader, maar eigenlijk gebruik ik hem nauwelijks; ook al vind ik dat het lekker leest. Omdat ik volgend academiejaar een semester in Wenen studeer, leek het me slim om in de plaats van al die zware paperbacks die ik toch niet kan meenemen, eens wat meer ebooks te kopen. I Capture the Castle is een jeugdboek dat een klassieker schijnt te zijn in Engeland, maar tot voor kort wist ik er nog niets van. Opgroeien in een kasteel spreekt me in elk geval aan, dus ik ben benieuwd! De andere twee boeken hebben waarschijnlijk minder introductie nodig, maar voor wie er nog niet van gehoord heeft: The Rosie Project gaat over een man met Asperger die op zoek gaat naar een vrouw en Where She Went is het vervolg op If I stay, een boek waar ik enorm enthousiast over was.

Gewone boeken

All the Bright Places - Niven / Tintenherz - Funke

All the Bright Places – Niven | Tintenherz – Funke

Dan zijn er natuurlijk ook nog ‘gewone boeken’, oftewel de ouderwetse boeken van papier. De laatste tijd is er een enorme hype rond All the Bright Places of Waar het licht is (wat een mooie titel!). Het thema sprak me wel aan, dus ik wilde weten waar het hem om te doen is. Daarnaast heb ik ook de Duitse versie van Hart van Inkt gekocht. Vroeger las ik al een aantal boeken van Cornelia Funke, maar de inktboeken heb ik nog niet gelezen en dit leek me de perfecte gelegenheid om mijn Duits nog wat te oefenen.

Varia

Tinder Box - Andersen / Mijn geheime tuin: kleur-en zoekboek - Basford

Mijn geheime tuin: kleur-en zoekboek – Basford | Tinder Box – Andersen

Tot slot heb ik nog een kleine restcategorie met onder andere mijn eerste kleurboek voor volwassenen. Ik ben al een paar maanden op zoek naar een kleurboek, maar elke keer zeg ik tegen mezelf “Je weet hoe dat gaat: je kleurt één keer en daarna open je dat boek nooit meer.” Dit boek was dan ook al een heleboel keren door mijn handen gegaan voor ik uiteindelijk toch besloot het te kopen. De tekeningen zijn gewoon prachtig en mijn voorbereiding op een zomerkamp hebben al uitgewezen dat ik toch wel graag kleur. In dezelfde boekenwinkel kocht ik ook een van de 80 Penguin Little Black Classics. Dat zijn boekjes met kortverhalen of gedichten van klassieke auteurs, uitgegeven door Penguin, natuurlijk. Tinder Box is een verzameling van sprookjes van Hans Christian Andersen. Mijn interesse daarvoor is door literatuur- en taalkundeles terug helemaal opgeleefd!

Heb jij al één of meerdere van deze boeken gelezen of staan ze nog op je lijstje? Doe jij ook mee aan de kleurhype?

Advertenties

11 gedachtes over “Nieuwe boeken: juni 2015

 1. Dat zien er leuke boeken uit! Tintenherz klinkt zoveel mooier dan Hart van inkt vind ik 🙂 Kleuren is één van mijn favoriete hobby’s, zo ontspannend!

  P.S.: Je kunt nu op mijn blog ook een pakketje kleuren voor volwassenen winnen 😉

  • Ja, die titel klinkt inderdaad een pak beter. Het is echt heerlijk dat Duits zoveel woorden aan elkaar kan plakken!
   Oh, dan moet ik zeker nog eens langs op je site; ik hou nochtans mijn bloglovin’ goed in de gaten!

 2. The Rosie Project is erg leuk 🙂 al had ik geen behoefte aan het vervolgboek. Een e-reader is ideaal voor onderweg en ook voor thuis als het om zware boeken gaat. Wat stoer dat je in Wenen gaat studeren!
  Wat het kleuren betreft: ik heb inderdaad zo’n kleurboekje waarin drie tekeningen zijn ingekleurd en de rest niet… Wel ben ik al jaren verslaafd aan Japanse puzzels, waarbij je door logisch redeneren hokjes inkleurt en zo ontstaat er een plaatje.

  • Dat ken ik wel, dat een boek genoeg is, maar dat betekent niet dat je het vervolg moet lezen hè.
   Die Japanse puzzels, daar moet ik precies ook eens naar kijken, klinkt ook leuk.

 3. Ik ben net begonnen in Waar het licht is en Hart van Inkt is echt één van mijn favoriete boeken, Funke schrijft zo mooi! Heel veel leesplezier 🙂

 4. Oh je gaat naar Wenen, super spannend – speciaal gekozen voor een Duitse stad of gewoon een dubbeltje opgegooid? Hah lachen, misschien kun je daarna een boekclubje beginnen met Leen over Inkheart/Tintenherz 🙂 The tinder box heb ik wel al in animatievariant gezien, was volgens mij heel amusant.

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s