A – J

Op deze pagina vind je alle boekenblogs van A tot J.

Bron: weheartit.com

Eigenaars: Danique, Danique, Yara en Tedje

Omschrijving:  “Op Adorable Books worden vooral boeken gerecenseerd in de categorieën Young Adult, Chicklit, Fantasy, Roman en Thriller. Naast recensies van boeken, kun je ook recensies over films vinden. We schrijven ook een heleboel andere artikelen over boeken. Welke boeken komen er binnenkort uit, tips over goed geprijsde boeken, wat hebben wij onlangs voor boeken gekocht en we recenseren zelfs kookboeken! Kortom, alles wat met boeken te maken heeft kun je bij ons vinden!”

Eigenaar: Anna van Gelderen

Omschrijving:  “Omdat ik ooit afgestudeerd ben in de Engelse letterkunde lees ik voornamelijk Engelstalige literatuur, maar als onderdeel van mijn leesreis maak ik ook regelmatig uitstapjes naar andere delen van de wereld. Bovendien ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, kunst, filosofie, wetenschap, essays en nog wat van die dingen. Mijn recensies zijn bedoeld als tips voor mensen die de boeken nog niet kennen, dus geen spoilers, geen overdreven veel aandacht voor de plot, maar wel voor wat een boek al dan niet interessant maakt voor mij. Ik lees recente literatuur, klassiekers, maar ook als het zo uitkomt misdaadromans, thrillers, goede jeugdboeken en interessante sf.”

Eigenaar: Annick

Omschrijving:  “Ik recenseer literatuur met de grote, maar evengoed met de kleine “l”. Voornamelijk Nederlandstalig, maar ook vertaald. Af en toe wat non-fictie en, wie weet, soms wat kinder- en jeugdlectuur, als er iets interessants over te vertellen valt. Al 20 jaar maak ik van elk gelezen boek een verslag en hou dat bij op papier. Zelf ben ik vaak op boekenblogs beland toen ik op zoek was naar info over de boeken die ik las en zo kreeg ik de smaak te pakken. ”

Eigenaar: Ryan

Omschrijving:  “Mijn blog gaat over alle leuke boeken die ik heb gelezen. Ik geef alle boeken een cijfer en geef een quote uit het boek die ik erg mooi vind. Natuurlijk staat er bij elk boek ook een kleine samenvatting! De boeken variëren van Harry Potter tot Twilight, maar ook Carry Slee boeken. Ik hou super veel van lezen en ik hoop dat ik mijn passie met jullie kan delen 🙂 Ik ben net met mijn blog begonnen, maar ik heb al een paar super boeken klaar liggen! ”

Eigenaar: Bibman

Omschrijving: “Weblog van bibman met een groot hart voor de Nederlandse en Franse literatuur.”

Eigenaar: Biebmiepje Judith

Omschrijving:  “Op mijn boekenblog recenseer ik allerlei genres, ik ben een echte boekenwurm en lees veel en veel verschillende dingen. Daarnaast plaats ik af en toe een persoonlijke blog, maar wel altijd boekgerelateerd.”

Eigenaar: Judith/Leeswammes

Omschrijving:  “Veel Nederlandse moderne fictie, soms vertaald, ook wel chick-lit en thrillers. Boekennieuwtjes.”

Eigenaar: Boekboek

Omschrijving:  “In deze opinieblog komen e-boeken ter sprake van de online e-uitgeverij “BoekBoek”. Natuurlijk is dit niet alles. Handige tips over hoe jouw succesverhaal schrijven, leuke tips over hoe leuker boeken lezen, opinies over Digital Rights Management, maar ook reviews van iPads en e-readers voor de moderne lezer.”

Eigenaar: Annelies

Omschrijving:  “Op Boekboetiek vind je regelmatig nieuwe recensies, voornamelijk over (historische) romans, thrillers en waargebeurde verhalen. Ook word je op de hoogte gehouden van boekennieuwtjes en leuke acties!”

Eigenaar: Sarah Omschrijving: “Lezen is super! Maar als je dan eindelijk in de bib staat, zij er zoveel boeken. Wat moet je nu kiezen? Op mijn blog zet ik tips over boeken die je zeker eens moet lezen. Hier en daar komt er ook eens een film aanbod, maar het gaat meestal over boeken.”

Eigenaar: Nicole

Omschrijving: “Op boek&tips word er over verschillende genres geschreven. Een aantal zijn: young adult, manga, thrillers en fantasy. Natuurlijk zijn er nog vele andere genres waar je informatie over kan vinden.
Ik lees het liefste alles. Oude boeken, nieuwe boeken, dunne en dikke boeken. Omdat ik mijn liefde voor lezen graag met iedereen wil delen heb ik boek&tips opgericht.
Ik hoop dat iedereen de geweldige wereld van het lezen ontdekt!”

Eigenaar: Deborah

Omschrijving: “Deborah schrijft een persoonlijke blog over kinder- jeugd- en young adultboeken. Ze werkt als jeugdbibliothecaris in Amsterdam.”

Eigenaar: Boekenwijs

Omschrijving:  “Ik lees met name literatuur, zowel in het Nederlands als in het Engels. Verder houd ik van thrillers en mysteries.”

Eigenaar: Boekenwurm en pleeg

Omschrijving: “Veel boeken over literatuur en de gezondheidszorg”

Eigenaars: Loranne & Judith

Omschrijving:  “Op The Bookmarkers recenseren we vooral YA maar er zullen ook een aantal klassiekers tussen zitten. We schrijven ook artikelen over thee (geen boek is leuk zonder een kopje thee!) en soms ook dingen over schrijven, zoals tijdens NaNoWriMo!”

Eigenaar: Liliane

Omschrijving: “Ooit heb ik Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik deel via mijn blog mijn liefde voor boeken. Ik laat mijn lezers weten of een boek de moeite van hun kostbare tijd waard is. Of niet. Omdat ik nu eenmaal veel Engelstalige boeken lees, gaat Books and me voornamelijk over Engelstalige boeken, met af en toe een uitstapje naar een andere taal. Ik lees voor mijn blog niet alleen literatuur met een hoofdletter L, ook auteurs die heerlijk weglezen komen aan de beurt. Iedereen heeft tenslotte wel eens behoefte aan een tussendoortje.”

Eigenaars: Lisanne, Rachel, Annabel, Esmee, Jacky, Joanne & Ellis

Omschrijving:  “Books & Kisses is een boekenblog gerunt door 7 dames. Iedere dag verschijnt er een nieuwe artikel. Een recensie of iets anders omtrent boeken. Wij lezen verschillende soorten genres en dus zul je ook genoeg verschillende genres tegenkomen op de site. Ik zou zeggen, kom een kijkje nemen!”

Eigenaar: Pippa

Omschrijving: “Hoi ik ben Pippa. Ik schrijf een blog over de boeken die ik lees. Ik zit nu in mijn examenjaar, dus er zal wat Nederlandse literatuur tussen zitten. Voor de rest zal het gaan over thrillers, chicklits, en young adults. Ik probeer ook te vertellen waarom ik deze boeken gelezen, of waarom ze zo bijzonder voor mij zijn.”

Eigenaar: Thea

Omschrijving:  “Als boekenwurm lees ik erg veel en vind het leuk om hierover te schrijven. Naast boeken vindt je er ook recensies van boeken uit allerlei genres. Maar boeken uit de genres SF, Fantasy en historische romans die zul je er niet aan treffen, daar heb ik dus helemaal niets mee.”

Eigenaar: Joany Omschrijving:  “Craving Pages is de persoonlijke boekenblog van een 25-jarige boekenwurm. Hoewel ik gezien mijn leeftijd eigenlijk al veel meer ‘A’ dan ‘Y’ ben, ben ik toch hopeloos verslaafd aan YA boeken. Naast geschreven artikelen en reviews upload ik ook regelmatig boek-gerelateerde filmpjes. Denk hierbij aan boekhauls, tags of videoreviews.”

Eigenaar: Daantje Omschrijving:  “Hi mijn naam is Daantje en sinds kort heb ik een boekenblog met een beetje meer. Je vindt er reviews van genres die ik graag lees zoals romans, chicklit, thriller, avontuur, young adult, non fictie en oorlog. Verder vind je er shoplogs, tags, kassakoopjes etc. Alles wat maar met boeken te maken heeft. Kom eens kijken!”

Eigenaar: Bianca

Omschrijving:  “Op Drukinkt publiceer ik recensies over de meest uiteenlopende boeken uit vrijwel alle genres. Ik lees graag en veel en vind het leuk om mijn mening te geven over de boeken die ik lees.”

Eigenaar: Evert Sinterniklaas

Omschrijving:  “Ik lees en recenseer (vooral) thrillers en historische romans. De beste daarvan breng ik wat extra naar voren a.d.h.v. artwork en natuurlijk een lovende recensie, om ze de plaats te geven die ze verdienen. Daarnaast ben ik graag te gast bij diverse Meet & Greets met diverse auteurs, waarover ook weer wat op mijn blog terug te vinden is.”

Eigenaar: Yvette

Omschrijving:  “Al zo lang ik mij kan herinneren is lezen voor mij de ideale manier om te ontspannen en tegelijkertijd te leren over het leven. Op mijn blog bespreek ik boeken die mij verbazen, ontroeren, aan het denken zetten of juist verafschuwen. Mijn smaak is nogal breed, dus op mijn blog kom je van alles en nog wat aan boeken tegen. Alweer drie jaar geleden verhuisde ik naar Londen. Mijn leven is geheel tweetalig en ik lees zowel veel Engels- als Nederlandstalige boeken. Mijn blogs zijn echter uitsluitend in het Nederlands.”

Eigenaar: Dirk Degraeve

Omschrijving: “Op mijn blog vind je mijn reflecties over de boeken die ik las. Ik lees vooral Nederlandstalige romans met tussendoor een naslagwerk.”

Advertenties

Een gedachte over “A – J

  1. Pingback: 7 ultieme tips om meer te lezen - Famme.nl

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s