K – Z

Op deze pagina vind je alle boekenblogs van K tot Z.

Bron: weheartit.com

Eigenaar: Kelsey

Omschrijving: “Op mijn boek post ik vooral over YA boeken, maar soms ook persoonlijke posts. Ik lees veel, dus ik heb ook veel recensies. ik wil ook af en toe DIY’s posten, bijv. over hoe je een boekenlegger maakt.  ”

Eigenaar: Laura

Omschrijving:  “Boeken zijn eigenlijk mijn leven. Op mijn blog schrijf ik recensies, artikelen etc. Eigenlijk schrijf ik altijd over YA-boeken. Het leuke is dat ik zelf in die doelgroep pas aangezien ik 14 jaar oud ben. Naast mijn eigen blog ben ik ook blogger voor de Jonge Jury.”

Eigenaar: Elise

Omschrijving: “Als je een kijkje komt nemen op leesbeesten dan kom je binnen in de magische wereld van kinderboeken. Ik lees en bespreek boeken voor kleuters en lagere schoolkinderen. Als juf in wording vind ik het heel belangrijk om te weten welke boeken allemaal te vinden zijn op de kinderboekenmarkt. Benieuwd naar weetjes, recensies en tips? Kom zeker eens kijken.”

Eigenaars: Eline en Olivia

Omschrijving: “Wij, echte boekenwurmen, hebben besloten een blog te maken! Een blog, over jeugdboeken! We geven je tips voor hoe je best een boek kiest dat bij je past, welke echte toppers, dus echte aanraders zijn en natuurlijk ook de iets mindere boeken… Weet je dus niet welk boek je juist wil kiezen of wil je meer weten over dat ene boek dat je in de bib hebt zien staan? Wij hebben de antwoorden! Olivia & Eline”

Eigenaar: Wendy

Omschrijving:  “Ik ben nog maar net begonnen met mijn boekenblog, ik plaats er voornamelijk recencies op van chicklits / romans en fantasy-boeken. Ook zullen er regelmatig berichten met inspiratie (plaatjes) voorbij komen.”

Eigenaar: Inge

Omschrijving:  “Inge leest moderne Nederlandse romans. Op haar blog kun je recensies verwachten, maar ook literair nieuws, boekentips en verder alles wat met lezen te maken heeft.”

Eigenaar: LadyNina

Omschrijving:  “De Lady Library bestaat momenteel uit 7 enthousiaste meiden. Ieder heeft zijn eigen favoriete genre, van fantasy tot chicklit. We recenseren ook films en series. Elke week hebben we ook andere blogposts die te maken hebben met boeken, zoals onze eigen Top 5 of nieuwe aanwinsten. We bestaan nu nog maar 2 maanden (in juni 2012) maar hebben nog genoeg nieuwe ideeën om jaren door te gaan!”

Eigenaar: Lisa

Omschrijving: “Leave No Story Behind is de persoonlijke boekenblog van een mediastudente, fangirl en boekenliefhebber. Mijn blog richt zich op Young Adult en New Adult boeken, twee genres die ik al jaren met enorm veel plezier lees! Ik recenseer veel boeken (in de hoop dat jij een leuk, nieuw boek vindt om te lezen) en plaats daarnaast onder andere book hauls en tags.”

Eigenaar: Elise

Omschrijving:  “Als je een kijkje komt nemen op leesbeesten dan kom je binnen in de magische wereld van kinderboeken. Ik lees en bespreek boeken voor kleuters en lagere schoolkinderen. Als juf in wording vind ik het heel belangrijk om te weten welke boeken allemaal te vinden zijn op de kinderboekenmarkt. Benieuwd naar weetjes, recensies en tips? Kom zeker eens kijken.”

Eigenaar: Leesdame/Luna

Omschrijving:  “Ik heb een sprankelende boekenblog, ben eind-twintiger en wil juist laten zien dat lezen een sprankelende ervaring kan zijn. Ook hou ik van leesprojecten/uitdagingen en mijn ervaringen deel ik dan met mijn bloglezers. Ik schrijf geen recensies, maar leeservaringen, oftewel: mijn subjectieve mening. Verder blog ik ook over allerlei andere dingen die met lezen en boeken te maken hebben. Ik blog een paar keer per week en verder heeft mijn blog geen vaste structuur. De onvoorspelbaarheid draagt bij aan het sprankelende geheel.”

Eigenaar: Mascha

Omschrijving:  “Het leeslint is een boekenblog waar ik vooral YA-boeken recenseer. Daarnaast lees is ook heel graag new-adult, dystropieën en trillers.
Naast recensies kom je ook tags tegen en natuurlijk boekenhauls ed.”

Eigenaar: Dettie

Omschrijving:  “Leestafel is geen blog, wel een site met veel recensies met bijbehorend forum waarop mensen hun gedachten over de gelezen boeken kunnen delen. (soort blog dus) Leestafel bestaat uit een groepje lezers die hun liefde voor lezen willen delen. We lezen kinderboeken, literatuur, thrillers, non-fictie, hobbyboeken etc. Alleen geen horror en erotische boeken. Sommigen van ons werken (of hebben gewerkt) in bibliotheken, en boekwinkels en enkelen hebben een literaire opleiding, anderen zijn gewoon pure hobbylezers. Het gaat vooral om het plezier in lezen en het delen van dat plezier. Dettie”

Eigenaar: Eenlettermeergraag

Omschrijving:  “Mijn blog gaat hoofdzakelijk over boeken, maar ook over (de Nederlandse) taal. Iedereen die geïnteresseerd is in deze twee dingen is welkom op mijn blog (en anders natuurlijk ook). Ik schrijf blogs over allerlei boeken: thrillers, romans, kinderboeken.”

Eigenaar: Deborah

Omschrijving: “Elke maand schrijf ik een nieuwe blog over kinderboeken, jeugdboeken en young adultboeken op de site van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar ik werk als jeugdbibliothecaris.”

Eigenaar: Lies

Omschrijving: “Ik schrijf over boeken. Recensies, maar ook tips om te lezen, ook komt regelmatig mijn geliefde e-reader voorbij ;).”

Eigenaar: Adinda

Omschrijving: “Mijn blog gaat over boeken, bijna elke dag post ik wel een recensie van een boek. Genres: YA, thrillers, detectives maar ook literatuur. Ik lees eigenlijk allerlei soorten boeken. ”

Eigenaar: Thomas

Omschrijving: “Sinds ik voor een cultuurprogramma boeken recenseer van onlineradio Quindo, lees ik iedere twee weken een boek. Van daaruit kwam ik op het idee om een blog te vinden. Je zal op mijn blog dus iedere twee weken een nieuwe recensie vinden. Een genre is er moeilijk op de plakken omdat ik afhankelijk ben van wat de plaatselijke boekhandel (Theoria Kortrijk) mij levert. Daarnaast zal je ook gewoon actueel nieuws rond literatuur op mijn blog vinden. ”

Eigenaars: Veerle, Sanne, Saskia, Susan, Janneke, Manouk & Fleur

Omschrijving: “Maze of Books is een jonge boekenblog die is opgestart door zeven vriendinnen (die elkaar zonder boeken nooit hadden leren kennen!). Op de blog vind je mooie fotosets en inspirerende quotes, maar ook boekrecensies van zeven mensen die soms héél uiteenlopende boeken lezen, van YA tot Victoriaanse literatuur en weer terug naar 21e eeuwse chicklits. We hebben allemaal onze persoonlijke blogs, dus Maze of Books is gewoon een stukje van het web met alleen. maar. boeken!”

Eigenaar: Mevrouw Kinderboek

Omschrijving: “Mevrouw Kinderboek helpt je kind(eren) aan het lezen te krijgen en te houden. Je vindt hier inspiratie en informatie over voorlezen, leren lezen en kinderboeken. Bijvoorbeeld recensies door kinderen, doetips bij kinderboeken, boeken bij een bepaald thema en tips om het leren lezen leuk te maken.”

Eigenaar: Joost

Omschrijving: “NerdyGeekyFanboy draait allemaal om nerds, geeks en fanboys en alle fandoms die daar omheen draaien. In deze blog komen er artikelen over boeken, series, films, games en alles wat deze fanboy leuk vindt. Ik post ook regelmatig recensies, voornamelijk YA en Fantasy. Mijn doel is om jou zo enthousiast mogelijk te gaan maken voor bepaalde fandoms!”

Eigenaar: Marlies Stienstra

Omschrijving: “Op Tea Time Books staan recensies, challenges en evenementen centraal rondom boeken. Lezen is namelijk mijn grootste hobby. Dit blog is leuk voor jong en oud want ik probeer het toegankelijk te maken voor elk type lezer. ”

Eigenaar: Tessa

Omschrijving: “Hoewel de naam niet echt tot de (boek)verbeelding spreekt, is dit een op en top boekenblog. Ik recenseer, hou bij bij wat is ga lezen/ aan het lezen ben, hou boekennieuws bij – bijvoorbeeld de onthulling van de nieuwe cover van Bridget Jones – en schrijf ook achtergrondverhalen of maak leuke lijstjes van must reads voor de komende maand. Ik leef, adem en droom boeken. Mijn blog is daar het bewijs van!”

Eigenaar: Leo Willemse

Omschrijving: “Wekelijks Blog over literatuur(vooral Nederlandse en Engelse), poëzie, jeugdboeken, strips,geschiedenis, Amsterdam.Vaak gerelateerd aan activiteiten in de Openbare Bibliotheek Amsterdam,maar ook aan actuele zaken.Niet speciaal gericht op net-verschenen boeken.Het Boekenblog wordt ook ieder week behandeld in een live radio-uitzending van 12 minuten bij radio AmsterdamFM.”

Eigenaar: Sanne

Omschrijving: “Welke boekenliefhebber wil niet graag de pagina omslaan om te weten welk avontuur zich op de volgende pagina bevindt? De pagina omslaan is een boekenblog met reviews van verschillende genres, maar fantasy, historische fictie en YA komen het meest voor. Ook andere artikelen die (zijdelings) te maken hebben met boeken komen op mijn blog voor!”

Eigenaar: Lyanne

Omschrijving: “Mijn weblog gaat helemaal over boeken! Ik schrijf voornamelijk recensies, maar je vindt er ook artikels over leuke boekwinkels, verfilmingen en af en toe een persoonlijk artikel.”

Eigenaar: Kim

Omschrijving: “Een leesdagboek, dat is wat dit is. Mijn naam is Kim en ik probeer te schrijven over wat ik lees. Het gaat hier over woorden uit boeken die opvallen, over oude en/of vergeten klassiekers, over nieuwe boeken van auteurs die niet al de hele wereld denken te kennen en toegeven dat er twijfels zijn, en vragen. Tsja. Doen alsof kan iedereen. Ik probeer te schrijven over wat ik lees. Ik geef toe dat dit lang niet altijd even gemakkelijk gaat. Het is dus een poging. Altijd.”

Eigenaar: Romy

Omschrijving: “Op mijn blog komen vaan YA boeken voorbij, maar ik ben ook van plan om wat andere boeken te lezen en die komen er zeker ook op! Er staat ook een challenge op en af en toe komt er een pagina online met een aantal series! Ik wil ook nog wat andere dingen die met boeken te maken hebben erop zetten, maar die moet ik nog even verzinnen!”

Eigenaar: Theetante

Omschrijving: “Boeken laten je op een andere manier naar het leven kijken. Daarom bij de theetante geen klassieke besprekingen. Wel bouwt ze bruggetjes tussen leven en lezen. Naast literatuur komen ook boeken over geschiedenis aan bod. Ze bespreekt alleen wat we echt goed vond, dus op deze blog geen negatieve recensies!”

Eigenaars: Renée, Denise en Quirine

Omschrijving: “Wij zijn drie meisjes die samen een blog zijn begonnen omdat we iets gemeen hadden: een liefde voor boeken! We hopen dat deze liefde op deze blog goed naar voren komt en dat we anderen ook enthousiast kunnen maken. Daarnaast vinden we schrijven in het algemeen ook heel leuk en we zullen daarom ook over andere uiteenlopende onderwerpen schrijven!”

 

Eigenaar: Ward Mertens

Omschrijving: “Wat begon als een blog over schrijven, werd na verloop van tijd ook een blog over lezen. Schrijven kan niet zonder lezen, en andersom.
Ik lees fictie, non-fictie, poëzie en artikels in kranten of bladen. Ik blog over woorden die ik tegen het lijf loop. Elke letter kan de aanzet van een blogbericht zijn.”

Eigenaar: Celine

Omschrijving: “‘Wat je zoal meemaakt in je jeugdjaren’ is hoofdzakelijk een boekenblog waar recensies zijn terug te vinden over young adults, thrillers, … Regelmatig vind je er ook een column terug, al dan niet over boeken of het lezen ervan. Ook artikels over de verschijning van nieuwe boeken en dergelijke komen regelmatig aan bod. Uiteraard mag ook een filmrecensie niet ontbreken! Ik verwelkom jullie graag op mijn blog!”

Eigenaar: Suzanne

Omschrijving: “Een blog over van alles en nog wat. Er staan en van alle verschillende soorten genres wel boeken op. De meeste boeken zijn wel fantasy of Young-adults.”

Eigenaar: Monique

Omschrijving: “Op mijn blog publiceer ik recensies die ik schrijf van gelezen boeken. Ik lees veel thrillers, maar ook een roman of chicklit weet ik te waarderen. Ik recenseer ook voor uitgeverijen, dus regelmatig komen er recensies online van kersverse boeken.
Ben je op zoek naar leuke boeken, of naar een recensie, neem gerust een kijkje!”

Eigenaar: Evelien

Omschrijving: “Ik ben een opstartende blog voor boekenwurmen en levensgenieters. Elke keer als ik een boek uitgelezen heb, zal ik dan ook proberen een recensie te posten. Door het posten van deze recensies hoop ik de wereld ook een beetje warm te maken voor het lezen van een boek. De genres die ik bespreek gaan van young adult fiction tot de oerklassiekers (ik heb namelijk een brede smaak wat boeken betreft). Alvast welkom om een kijkje te nemen en aarzel niet om een reactie achter te laten, ik ben hier immers om te leren! :)”

Eigenaar: Zwartraafje

Omschrijving: “Boeken zijn van jongsaf aan belangrijk voor me geweest, het was dan ook te voorspellen dat een blog bij mij hoofdzakelijk over boeken zou gaan. Zo post ik recensies (vnl. romans, chicklit, (YA) Fantasy en thrillers), deel ik mijn ontdekkingen op boekenvlak en toon ik jullie graag de resultaten van één van mijn vele pogingen tot creativiteit (van bakken & koken, tot handwerk & kaartjes)”

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s