Bladwijzer

IMG_1607

Heb je er altijd al van gedroomd om een eigen bladwijzer te maken, maar is het er nog nooit van gekomen? Wel, dan is dit het uitgelezen moment om dat eens te doen! Wij hebben alvast een leuk ideetje, waar je gerust op kan voortbreien.
Hier zie je het resultaat van wat we gemaakt hebben en we zullen het in enkele stappen uitleggen hoe alles in zijn werk gaat.

Stap1: de benodigdheden

*meetlat
*schaar en lijm
*schrijf-en kleurgerief
*dun karton
*blad papier
*tijdschriften of reclamefolders over boeken

Stap 2: de basis

Afmetingen karton: 7x18cm
Afmetingen papier: 14x18cm

Vouw het papier in tweeën zodat je hetzelfde formaat bekomt als het karton. Je doet lijm aan de binnenkant van het papier en plakt het karton ertussen. Let op dat je overal genoeg lijm tussen doet, anders komt het papier los. Druk het geheel daarna goed aan. Op de foto hieronder kan je het resultaat zien dat je zou moeten bekomen.

Stap 3: de bovenkant

Meet vanaf de bovenkant op de lange zijde 2,5 cm af, doe dit aan beide kanten en verbind de twee punten. Verdeel daarna de rechthoek die je bekomen bent in vier gelijke delen met elk een basis van 1,75 cm.
Schrijf in elk vakje een letter van het woord boek en let erop dat de letters elkaar raken.

Stap 4: het uitsnijden

Neem een breekmes of een cutter mes (Wees hier heel voorzichtig mij en vraag indien nodig hulp!) en snij de letters uit, zorg er wel voor dat de onderkant blijft vast zitten aan de bladwijzer. Kleur daarna de letters in.

Stap 5: de afwerking

Versier de bladwijzer zoals jij het zelf wil, wij hebben woorden die met boeken te maken hebben uitgeknipt uit een reclamefolder van een boekenwinkel. Daarna hebben we de woorden kriskras door elkaar op de bladwijzer geplakt.

(door Ellen en Katrien)

Advertenties

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s